1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Belçika'da 'Sonradan Görme' Göçmenlere Operasyon
Belçikada Sonradan Görme Göçmenlere Operasyon

Belçika'da 'Sonradan Görme' Göçmenlere Operasyon

Belçika’da eşine daha önce rastlanmayan bir uygulama ‘göçmen gençler hedef alınıyor’ tartışmasına neden oldu.

A+A-

Belçika’da eşine daha önce rastlanmayan bir uygulama ‘göçmen gençler hedef alınıyor’ tartışmasına neden oldu. Yabancı asıllıların yoğun olarak yaşadığı Anvers şehrinde polis ve savcılık, lüks arabalarla dolaşan gençlere otomobile nasıl sahip olduklarını soruyor. Araçlarına yasal yollarla sahip oldukları konusunda ikna edici olamayan gençlerin otomobillerine el konuluyor.

Avrupa Birliği'ne ev sahipliği yapan Belçika’da lüks araç sahiplerine yönelik başlatılan ‘nereden buldun’ operasyonu tartışmaları da beraberinde getirdi. Ülkenin en büyük ikinci şehri Anvers’te adına ‘Arsız Operasyonu’ verilen bir operasyon başlatıldı. Anvers Emniyeti ve savcılığın operasyon kapsamında lüks araçlarla ‘hava atan’ ve yüksek sesli müzik ile çevreyi rahatsız eden gençler hedef alınıyor. Gençlerden bindikleri otomobilleri kimin parası ile satın aldıkları, çalışıp çalışmadıkları ve vergi verip vermedikleri soruluyor. İşsizlik ödeneği ile geçinen ya da aracı yasal imkânlarla satın aldığını ispat edemeyenlerin otomobillerine el konuluyor. Bir önceki Belediye Başkanı Patrick Janssens’in isteği doğrultusunda başlatılan operasyon çerçevesinde bugüne kadar bu yolla 4 lüks araca savcılık tarafından el konulduğu kaydediliyor. Savcılık ise işlemleri ‘kara para aklama’ hukuki zeminine oturtuyor. Savcılığa göre, bazı gençler uyuşturucu ticareti gibi yasal olmayan yollardan elde edilen paranın aklanması için lüks otomobillere biniyorlar.

Sık sık Faslı gençlerin taşkınlıkları ile gündeme gelen Anvers şehrinde başlatılan ‘nereden buldun’ operasyonu, kamuoyunda tartışmaları da beraberinde getirdi. Bir kesim, bu tarz uygulamalarla göçmen gençlerin hedef alındığı ve her lüks araç sahibinin potansiyel suçlu olarak gösterildiği eleştirisini yaparken, diğer kesim ekonomik krize rağmen çok genç yaştaki insanların nasıl oluyor da son model araçlara bindiklerini anlayamadıklarını söylüyor.

‘IRKÇI VB PARTİSİ UYGULAMADAN ÇOK MEMNUN’

Irkçı Flaman Menfaati (VB) Partisi, Anvers’te başlatılan operasyondan çok memnun olduklarını bildirdi. VB Partisi, 2011 yılında benzer bir kanun teklifi sunmuş ve özellikle yabancı asıllı gençlerin son model araçlarla nasıl şehirde turlayabildiklerinin sorgulanabilmesini yasal zemine oturtmak istemişti. Buna göre şüphelenilen kişilerin banka hesapları dahil finansal hareketlerin kontrol edilmesi gerektiğini vurgulamıştı. Yasayı Federal Parlamento’dan geçiremeyen VB partisi, Anvers’te başlatılan yeni uygulamanın en kısa zamanda ülke geneline yayılması temennisinde bulundu. CİHAN

Belçika'da 'sonradan görme' göçmenlere operasyon

Belçika'da 'sonradan görme' göçmenlere operasyon

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.