1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Belediye, Çifte Minareli Medrese'de Çay Bahçesi Açılmasına Karşı
Belediye, Çifte Minareli Medresede Çay Bahçesi Açılmasına Karşı

Belediye, Çifte Minareli Medrese'de Çay Bahçesi Açılmasına Karşı

Sivas Belediyesi, Çifte Minareli Medrese'de çay bahçesi açılması konusunda açıklama yaptı.

A+A-

Sivas Belediyesi, Çifte Minareli Medrese'de çay bahçesi açılması konusunda açıklama yaptı. Belediye çay bahçesinin tarihi geçmişine yakışmadığı belirtilerek, ruhsatı olmayan iş yerini encümen kararıyla kapatma kararı verildiği ancak işletmenin yürütmeyi durdurma kararı aldığı belirtildi.

1271’de yaptırılan Çifte Minareli Medrese'nin günümüzdeki karşılığı İlahiyat Fakültesi olarak görev yaptığı hatırlatılan açıklamada, Vakıflar tarafından yakın geçmişte restorasyonu yaptırılarak bugünkü halinin korunmaya devam ettiği belirtildi.

Kurulda fonksiyon değişikli görüşmelerinde çay bahçesi olarak kullanımının uygun olmayacağı yönündeki Belediye adına karşı oyun kurul kararı tutanağında mevcut olduğu kaydedilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Çifte Minareli Medresenin tarihi geçmişine yakışmayan böylesine bir iştigalle bundan sonra devam etmesi belediyemizce uygun değildir. Ayrıca hayrat olan bir vakfiyenin akara dönüştürülmesi de ecdada ve vakfedenlere haksızlık olduğu kanaatindeyiz. Bu ve benzeri nedenlerle müstecirin çay bahçesi olarak faaliyete geçirmeye çalıştığı Çifte Minareli Medrese de ki çay bahçesini ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadığından dolayı zabıt tanzim edilerek belediyemiz encümeninden verilen kapatma kararı taraflara tebliğ edilmiştir. Bu kararımıza karşılık müstecir Sivas İdari Mahkeme'den yürütmeyi durdurma kararı almış olup dava hukuk nezdinde devam etme sürecine girmiştir.”
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.