1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Belediye Başkanı Büyükaslan, Adıyamanlı Eskrimcileri Ödüllendirdi
Belediye Başkanı Büyükaslan, Adıyamanlı Eskrimcileri Ödüllendirdi

Belediye Başkanı Büyükaslan, Adıyamanlı Eskrimcileri Ödüllendirdi

Dünya Eskrim Şampiyonası'na hazırlanan ve Milli Takım'da bulunan Adıyamanlı eskrimciler, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ı ziyaret etti.

A+A-

Dünya Eskrim Şampiyonası'na hazırlanan ve Milli Takım'da bulunan Adıyamanlı eskrimciler, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ı ziyaret etti. 2012 yılı Yıldız Kızlar Eskrim Şampiyonası'nda Türkiye şampiyonu olan Ayşenur Miray Gici, Türkiye ikincisi olan Nisanur Özkalaycı ve Türkiye üçüncüsü olan Berfin Şevval Alabaş Başkan Büyükaslan tarafından ödüllendirildi.

Türkiye Eskrim Milli Takımı'nda bulunan Adıyamanlı genç eskrimciler Ayşenur Miray Gici, Nisanur Özkalaycı ve Berfin Şevval Alabaş, Milli Takım Antrenörü Qapi Anidze ile birlikte Belediye Başkanı Büyükaslan’ı makamında ziyaret etti.

Eskrim sporunun Adıyamanlı gençler tarafından başarılı bir şekilde yapıldığını ve benimsendiğini belirten Eskrim Milli Takım Antrenörü Qapi Anidze ziyarette yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Türkiye de eskrim sporuna büyük bir ilgi var. Bu ilgi aynı zamanda başarılı sporcularında oluşmasına neden olmakta. Adıyamanlı gençlerin eskrim sporunu ciddiyetle benimseyerek yapmaları başarıyı da devamında getirmekte. Aynı zamanda Adıyaman belediyesinin de eskrim sporuna destek vermesi ve başarılı sporcuları ödüllendirmesi bu spor dalında Adıyaman ilinden başarılı gençlerin çıkmasına vesile olacaktır. Adıyaman Belediyesine ve Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan’a vermiş oldukları desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum."

Adıyaman Belediyesi olarak sporun gelişmesine desteklerinin artarak devam ettiğini altını çizen Başkan Büyükaslan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Adıyaman İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde 5 yıl önce başlatılan Eskrim sporu, bu gün Türkiye’yi gerek Avrupa da gerekse Dünyada tanıtacak noktaya geldi. Burada bizleri en çok sevindiren konu ise Adıyamanlı gençlerimizin bu sporu benimsemesi ve en kısa zamanda hem Türkiye Avrupa dereceleri alması." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.