1. YAZARLAR

  2. Ufuk TÜRKYILMAZ

  3. BEREKET MAHİR POLAT VARMIŞ...!
Ufuk TÜRKYILMAZ

Ufuk TÜRKYILMAZ

ETKİ TV
Yazarın Tüm Yazıları >

BEREKET MAHİR POLAT VARMIŞ...!

A+A-

BEREKET MAHİR POLAT VARMIŞ...!

Seçim var ya gözümüz başka bir şey görmüyor. Hani memlekette konuşulacak, yapılacak başka bir şey yok sanki. Ya vaatler...

Vaatler her seçim döneminde olduğu gibi havada uçuşuyor... Kürsüye çıkan siyasetçi. Binbir gece masallarını aratmayan söylemleriyle seçmeni alııppp götürüyor hayal dünyasına... Sağına soluna bakan yok anlayacağınız. Pahalılık, işsizlik, çaresizlik diz boyu.. Kime ne olmuş şu an hiçbir siyasetçinin, yetkilinin, kurum, kuruluşun  umurunda değil gibi. Örneğin; İzmir'de, İzmir'in tarım ambarı, çiçek cenneti Bayındır ve Torbalı'da üretici kan ağlıyor. Aşırı yağmur aldı ellerinden toprağa akıttıkları terlerini. Toprak, ürün sular altında, ağır hasarlı...Olsun seçim var kimin umurunda...Oysa ki hayat devam ediyor kimin umurunda..

BAKAN PAKDEMİRLİ'YE TORBALI, BAYINDIR SORULARI

Art arda mailler, telefonlar geliyor şehirlinin efendisi köylüden, 'Aman sesimizi duyurun yetkililere, perişanız' diye. Kaleme sarılıyorum ama olan felaketin dışında yazacak bir satır açıklama, söz bulamıyorum.  Neyse ki kısa süre sonra sağına soluna bakan İzmirli bir politikacının, vekilin soru önergesi düşüyor mailime. Derin bir oh çekiyorum. Vaatlerin bol keseden atıldığı, senin partin benim partim kısır söylemlerinin yaşandığı şu günlerde birilerinin asli görevini unutmaması içimi ısıtıyor.

MAHİR POLAT.. CHP'nin İzmir Milletvekili.. Polat, seçim bölgesinde yaşananlara duyarsız kalmamış; yaşanan çaresizliğe merhem olmak istiyor.

Anlaşılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün meclisine taşıma niyetinde yaşanan yıkımı, felaketi. Ama önce felaketin boyutunu, devletin bu konuda ne yaptığını öğrenmek istiyor. Genç politikacı soru önergesi vermiş Sayın Bekir Pakdemirli'nin cevaplaması için.

Sayın Polat'ın soru önergesiyle ilgili açıklaması ve o soruları aynen şöyle:

İŞTE CEVAP BEKLEYEN SORULAR...

- İzmir’de son haftalarda etkili olan ve tarım alanlarını sular altında bırakan sel baskınları Bayındır ve Torbalı ilçeleri başta olmak üzere İzmir’de toplam kaç dekar alanda zarar meydana geldi?

- Su baskınları nedeniyle kaç üreticinin zarar gördü? Su baskınlarından etkilenen ekili ve dikili arazileri; ev ve işyerleri olan yurttaşlarımızın borçlarının yapılandırılması ya da ertelenmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır? Olacak mıdır?

- Su baskınları ve sel ile ilgili olarak, üreticilerimizin mağduriyetlerine yönelik Bakanlığınızca hangi çalışmalar yapılmıştır?

- Neredeyse her yıl aynı dönemde yaşanan sel felaketlerinin önlenmesine yönelik bakanlık olarak projeleriniz var mıdır? Var ise bu projeler nelerdir, ne zaman hayata geçecektir?

- Sel bölgesindeki çiftçilerimize yönelik olarak tohumluk, ilaç, gübre ve mazot gibi girdi kalemlerinde KDV ve ÖTV oranlarını %1 gibi sembolik orana düşürmeye yönelik bir çalışmanız var mıdır? Olacak mıdır?

ÜRETİCİ BU SORULARIN CEVAPLARINI BEKLİYOR!

CHP İzmir Milletvekili MAHİR POLAT'ın, Bakan Bekir Pakdemirli'ye sorduğu sorular işte böyle. Şimdi başta köylü, üretici olmak üzere hepimiz bu soruların cevaplarını bekliyoruz. Çiftçinin, köylünün elinden tutulmasını istiyoruz. Her ne kadar seçim arifesinde, telaşında da olunsa başta ülke yöneticilerinin, siyasilerin kafalarını sağa sola çevirip etraflarında neler olduğunu fark etmelerini istiyoruz.

Bayındır ve Torbalı'daki okuyucularımıza da soruların cevapları verildiği anda yine bu köşeden sizlere duyuracağımıza söz veriyoruz...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.