1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Beşiktaş 1 - 3 Club Brugge
Beşiktaş 1 - 3 Club Brugge

Beşiktaş 1 - 3 Club Brugge

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında konuk ettiği Belçika'nın Club Brugge takımına 3-1 mağlup olarak Avrupa defterini kapattı. 19.03 Beşiktaş'ın 112. kuruluş yıl dönümünde alınan bu mağlubiyet böyle bir güne gölge düşürdü.

A+A-

UEFA Avrupa Ligi son 16 Turu rövanş maçında Beşiktaş, sahasında Club Brugge ile karşılaştı. İlk maçı evinde 2-1 kazanan Belçika ekibi, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 65.110 taraftar önünde oynanan karşılaşmadan da 3-1'lik üstünlük ile ayrıldı ve çeyrek finale yükseldi.

İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmada Beşiktaş, 48. dakikada Motta'nın ceza alanı dışından attığı harika gol ile öne geçti. Bu golün ardından ataklarını sıklaştıran Club Brugge, 61. dakikada De Sutter ve 79. ile 90 dakikalarda Mbombo'nun golleri ile Beşiktaş'ın umutlarını bitirdi. Öte yandan Beşiktaş'ta Olcay Şahan, 90+1. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Bu skorun ardından, Brugge çeyrek finale yükselirken, Beşiktaş'ın Avrupa macerası sonlandı. UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final kuraları, 20 Mart Cuma günü TSİ 13.00'te çekilecek.

Dün Beşiktaş'ın 112. kuruluş yıl dönümüydü. Böylesine anlamlı ve böylesine önemli bir günde kimse Beşiktaş'ın doğum gününü zehir etmek istemiyordu. Taraftarların maç öncesi saat 19:03'te meşaleler ve havai fişeklerle yaptıkları doğum günü kutlaması, stadı adeta kırmızı bir tabloya çevirmişti. Ama futbolun gerçeği, isteklerin sahaya doğru bir şekilde yansıtılmasından geçiyordu. Beşiktaşlı futbolcular 90 dakika içinde bu isteklerini sahada uygulamakta yetersiz kalınca Temmuz ayında başlayan Avrupa yürüyüşü, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.