1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Beşir Atalay: Gezi Olayları Çözüm Sürecini Engellemeye Yöneliktir
Beşir Atalay: Gezi Olayları Çözüm Sürecini Engellemeye Yöneliktir

Beşir Atalay: Gezi Olayları Çözüm Sürecini Engellemeye Yöneliktir

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremler sonrasında ev sahibi olamayan kiracalar ve mülkiyet sorunu yaşayan depremzedeler ev sahibi olabilmek için bugün kura çekti.

A+A-

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremler sonrasında ev sahibi olamayan kiracalar ve mülkiyet sorunu yaşayan depremzedeler ev sahibi olabilmek için bugün kura çekti. Kura törenine katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gezi olaylarının çözüm sürecini engellemeye yönelik eylemler olduğunu söyledi. Atalay, "Doğu ve Güneydoğu yeniden hayata başladı. Terörle varılacak hiçbir yerin olmadığını herkes biliyor. Hükümetimiz demokratikleşme konusunda atılması gereken adımları atıyor ve atmaya devam edecek." dedi.

    2011 yılında Van'da meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra depremzedeler için TOKİ tarafından 15 bin 343 konut yaptırılarak teslim edildi. Ancak daha sonra kiracılar ve evrak eksiklikleri olduğu için konut sahibi olmayan depremzedelere de 2 bin 500 yeni konut inşa edildi. Bu konutların kura çekimi de bugün Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın katıldığı bir törenle gerçekleştirildi. 13 bin 200 kişinin kuraya tabi tutulduğu kura çekiminde kiracılar kendi isimlerini çıkması için dua etti.

    Kura çekim töreninin açılış konuşmasını yapan Van Valisi Münir Karaloğlu'ndan sonra kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van depremi sonrası büyük bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Türkiye'deki en başarılı afet yönetimini Van depremi sonrası gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Atalay, "Burada hem vatandaşlarımızla iç iç yaşadık, hemde onların yaralarını sarmak için bir çalışma yürüttük. Sadece depremin yaralarını sarmakla kalmadık. Van'ı yeniden değerlendirdik. Yolunu, suyunu, bütün şehirleşme ile ilgili konularını yeniden gözden geçirdik. Belediyenin görevi olan şehir suyunu baştan sona yeniledik. Burada bir ilki gerçekleştirdik. Ülkenin hiçbir yerinde kirada oturan afetzedelere konut verilmemiştir. Biz bunu yaptık. Burada hayallerin ötesinde bir bir olayı gerçekleştirdik." ifadeleri kullandı.

    Başbakan Yardımcısı Atalay, Gezi Parkı olaylarına da değinerek, olayların niçin yapıldığını iyi bir şekilde analiz ederek ortaya çıkardıklarını söyledi. Türkiye'nin büyüyen ve dünyada yıldızı parlayan bir ülke konumuna geldiğini anlatan Atalay, Türkiyeyi kıskananların olduğunu belirterek, "Bu büyümeden bundan rahatsız olanlar var. İçerde AK Parti hükümetleriyle bunun bu büyümenin yapılmasından rahatsız olanlar var. Dışarıda Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar var. Yıllardır Türkiye'nin büyüyen imajını zedelemek için bazı tuzaklar kuruldu oyunlar oynandı. Hamdolsun bunlar bitti. Vatandaşımız bunlara çok destek vermedi. Türkiye yoluna devam edecek. İstanbul ve Ankara mitingi şunu gösterdi. Türkiye bu Gezi Parkı bahane edilerek geliştirilen olaylara prim vermiyor. Vatandaşımız gerektiğinde cevabı verir. Bizim yapmamız gereken el ele gönül gönüle vermemizdir." diye konuştu.

    "GEZİ OLAYLARI ÇÖZÜM SÜRECİNİ ENGELLEMEYE YÖNELİKTİR"

    Gezi olaylarının amacının çözüm sürecini engellemeye yönelik olduğunu belirten Atalay, "Türkiye en büyük sorununu çözüyor. Çözüm süreci çalışmaları iyi gidiyor ve verimli ilerliyor. Hükümet olarak bu konuda kararlıyız. Bu konuda asla bir zaafımız olmayacak. Son zamanlarda kafa karıştırmak isteyenler var. Ülkemizde milli kardeşlik projesiyle aramıza fitne sokmak isteyenlerin fitnelerini engellemek için çok çalıştık. Terör bahanesiyle vatandaşlara yapılan haksızlıklara karşı çıktık. Devlet bugün kendisiyle hesaplaşıyor. Geçmişte ne hatalar yaptık diye. Vatandaşlarımız kendi değerleri ile ülkemizde huzur içinde yaşayacak. Bunun için çalışıyoruz. Bunların planlarını boşa çıkaralım. Doğu ve Güneydoğu yeniden hayata başladı. Terörle varılacak hiçbir yerin olmadığını herkes biliyor. Hükümetimiz demokratikleşme konusunda atılması gereken adımları atıyor ve atmaya devam edecek. Bu süreç aynı zamanda herkesin imtihanıdır. Bu samimiyet, güven testidir. Hükümet olarak samimiyiz kararlıyız ve inşallah bu sorunlarımız bitecek. Huzur devam edecek. Kafa karıştırmak isteyenlere fırsat vermeyelim." dedi.

    Konuşmasından sonra kurayı çeken Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kiracılar için yapılan TOKİ konutlarında incelemelerde bulunduktan sonra Van'dan ayrıldı. CİHAN

Beşir Atalay: Gezi olayları çözüm sürecini engellemeye yöneliktir

Beşir Atalay: Gezi olayları çözüm sürecini engellemeye yöneliktir

Beşir Atalay: Gezi olayları çözüm sürecini engellemeye yöneliktir

Beşir Atalay: Gezi olayları çözüm sürecini engellemeye yöneliktir

Beşir Atalay: Gezi olayları çözüm sürecini engellemeye yöneliktir

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.