1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cumhurbaşkanlığı'ndan zirve açıklaması
Cumhurbaşkanlığından zirve açıklaması

Cumhurbaşkanlığı'ndan zirve açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlerle yaptığı görüşmede, "Fetullahçı Terör Örgütü" (FETÖ), PKK ve diğer güvenlik tehditlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtiğini" ifade etti.

A+A-

Kalın, yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan’ın daveti üzerine  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali  Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi  Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla gerçekleştirilen  toplantıda, 15 Temmuz darbe girişiminin ele alındığını ve bundan sonraki sürece  ilişkin konularda görüş teatisinde bulunulduğunu kaydetti.

İbrahim Kalın, "Sayın Cumhurbaşkanımız, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı  demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünden yana açık ve net bir duruş  sergilemelerinden dolayı parti liderlerine teşekkür etmiş ve bu birlik ve  beraberlik ruhunun her türlü sorunun üstesinden gelmek için en önemli güç  kaynağımız olduğunu vurgulamıştır." ifadelerini kullandı.

Kalın şunları kaydetti:

"Siyasi görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak meydanlara dökülen  milletimizin ve verilen talimatları yerine getiren güvenlik güçlerimizin  kahramanlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Sayın  Cumhurbaşkanımız, Fetullahçı Terör Örgütü, PKK ve diğer güvenlik tehditlerine  karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtmiştir. Sayın  Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlar hakkında da liderleri  bilgilendirmiştir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, genel başkanların darbe girişimi ve bundan  sonra alınması gereken tedbirlere ilişkin görüşlerini dinlediğini ifade eden  Kalın, şöyle devam etti:

"Görüşmede, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkeleri etrafında  kenetlenen milletimizin özgürlük, güvenlik ve refahı için atılacak adımlar, OHAL  uygulaması, güvenlik tedbirleri, Anayasa çalışmaları ve ekonomi politikaları  değerlendirilmiştir. Devleti ele geçirmeye ve yıkmaya çalışan FETÖ ve PKK gibi  terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edileceği belirtilmiş ve 15 Temmuz  darbe girişimine benzer bir hadisenin tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin  alınmasının zarureti üzerinde durulmuştur. 15 Temmuz darbe girişimi  soruşturmasının ve OHAL sürecinin titizlikle yürütüleceği ifade edilmiş ve bu  konuda bütün siyasi partilerin işbirliği yapmasının önemi vurgulanmıştır. Ortak  sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmek için siyasi diyalog mekanizmalarının etkin  bir şekilde kullanılması hususunda görüş birliğine varılmıştır."

Kalın, Türkiye’nin bu süreçten güçlenerek çıkacağını ifade eden  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın,Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne teşriflerinden ve  demokrasiye sahip çıkma konusundaki hassasiyetlerinden dolayı genel başkanlara  tekrar teşekkür ettiğini aktardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.