1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Beü'de Öğrenciler, Mezuniyet Sevinci Yaşadı
Beüde Öğrenciler, Mezuniyet Sevinci Yaşadı

Beü'de Öğrenciler, Mezuniyet Sevinci Yaşadı

Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ)nin merkez kampüsünde eğitim gören 2 bin öğrenci, mezuniyet sevinci yaşadı. Kozlu Şehir Stadı’nda düzenlen...

A+A-

Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ)nin merkez kampüsünde eğitim gören 2 bin öğrenci, mezuniyet sevinci yaşadı.

Kozlu Şehir Stadı’nda düzenlenen BEÜ 2011-2012 Akademik yılı mezuniyet töreni, öğretim üyeleri ve 2 bin öğrencinin yürüyüşüyle başladı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla devam eden törene, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ın yanı sıra Ak Parti Zonguldak milletvekilleri Köksal Toptan, Özcan Ulupınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Öğrenciler adına konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencisi Şirin Erdoğan, kendilerinin yetiştiren anne-babalar ile eğitim olanaklarını sağlayan öğretim üyelerine teşekkür etti. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 2011-2012 Akademik Yılı'nda toplam 6 bin 12 öğrenciyi mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ise 1933'ten 1976'ya kadar Türkiye'de 76 üniversite kurulduğunu, 1976'dan 2012'ye kadar ise 90 üniversite daha kurulduğunu belirtti. 1992'de kurulan üniversitelerle ilgili katıldığı bir yükseköğretim çalıştayında, yeni kurulan üniversiteler için 'yüksek liseler' şeklinde eleştiriler yapıldığını ifade eden Günay, "Şu anda Türkiye üniversitelerinde 3 milyon 817 bin öğrenci bulunmaktadır. Bu büyüme zaman zaman eleştirilere konu oluyor. Bugün BEÜ'nün de aralarında bulunduğu o üniversiteler, çok eski üniversitelerle bir çok konuda boy ölçüşecek konuma yükselmiştir. Siz gençlere daima pozitif düşünmeyi tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından tüm öğrenciler, öğretim görevlisi Cem Dertsiz eşliğinde mezuniyet yemini etti. Öğrenciler, ardında da hep birlikte kep fırlatarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

Halk oyunları gösterilerinin yapıldığı törende daha sonra fakülte ve yüksekokullarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.