1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Beyin Ameliyatı Geçiren Vatandaş Oy Kullanmak İçin 3 Saat Bekledi
Beyin Ameliyatı Geçiren Vatandaş Oy Kullanmak İçin 3 Saat Bekledi

Beyin Ameliyatı Geçiren Vatandaş Oy Kullanmak İçin 3 Saat Bekledi

Antakya'da çok katlı okullarda kurulan sandıklarda oy kullanan özürlüler, yaşlılar ve hastalar zor anlar yaşadı. Yaklaşık 5

A+A-

Yaklaşık 5 ay önce beyin ameliyatı geçiren ve geçirdiği ameliyat sonrasında ayakları felç olan bir vatandaş, Hüseyin Özbuğday Lisesi'nde oy kullanabilmek için 3 saat bekletildi.

Eşinin rahatsızlığı nedeniyle tekerlekli sandalye ile 3 katta yer alan sandığa çıkarılamayan Zekiye Ataş, 3 saattir beklediği okula gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den yardım istedi.

Bakan Ergin, beyin ameliyatı geçiren 50 yaşındaki Arafet Ataş'ın oy kullanabilmesi için talimat verdi.

Bakan Ergin'in talimatlarına rağmen sandık görevlileri 3. katta bulunan 1335 numaralı sandığın aşağı inemeyeceğini tekrarlayınca, bu kez oy kullanmak üzere gelen vatandaşlardan yardım istendi.

Geçirdiği beyin ameliyatı sonrasında dengesini kaybettiği için geçtiğimiz günlerde yere düşerek başından yaralanan ve 5 dikiş atılan Arafet Ataş, sandık görevlilerinin talimatıyla 3 katlı binanın en üst katına tekerlekli sandalyesiyle taşınarak çıkarıldı.

Ataş, zorlukla çıkarıldığı sandıkta oy kullanırken de zor anlar yaşadı. Dar olarak ayarlanan yere tekerlekli sandalyesi ile geçemeyen Ataş'ın yardımına eşi yetişti. Ellerinde beyin ameliyatından sonra sorun oluşan Ataş mührü basarken ve zarfı kapatırken sandık kurulundakilerin izniyle eşinden yardım aldı. Arafet Ataş'ın zarfını eşi Zekiye Ataş sandığa attı.

Arafet Ataş imza atarken de zorlandı.

Aynı sıralarda yine 80 yaşındaki kalp hastası Emine Kader de ilerleyen yaşına rağmen 3 katlı binanın en üst katındaki oy kullanacağı sandığa koltuk değnekleriyle çıkmak zorunda bırakıldı. Nefes nefese kalan Kader, oy kullanmadan önce sınıftaki sırada oy kullandıktan sonra ise indiği merdivenler dolayısıyla nefes nefese kalınca okul kapısının önündeki duvara oturarak dinlendi.

Yaşlı, özürlü ve hastaların yaşadığı zorluğu gören vatandaşlar ise seçim kurulunun bu konuya dikkat etmesi gerektiği söylediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.