1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Beytüşşebap’ta Sebzecilik Projesine Yoğun İlgi
Beytüşşebap’ta Sebzecilik Projesine Yoğun İlgi

Beytüşşebap’ta Sebzecilik Projesine Yoğun İlgi

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde hazırlanan sebzecilik projesi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

A+A-

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde hazırlanan sebzecilik projesi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Beytüşşebap İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanarak GAP Bölge Kalkınma İdaresine sunulan ve kabul edilen ‘Sebze Üretimini Geliştirme Projesi’ kapsamında İlçede ve köylerine ikamet eden çiftçilere yüzde 70’i GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve yüzde 30’u Şırnak İl Özel İdaresi tarafından karşılanan proje ile toplam olarak 115 bin adet aşılı sebze fidesi dağıtımı yapıldı.

Fide dağıtımı ile ilgili konuşan İlçe Tarım Müdürü Salih Aktaş, “2002 yılında 2 bin adet fide dağıtımı ile başlanan projenin başarılı olması ve çiftçilerimiz tarafından her yıl artarak devam eden talepler doğrultusunda bu rakam 2013 yılında 115 bin adete ulaştı. Toplam bütçesi 147 bin TL olan proje kapsamında vatandaşlarımıza 35 bin adet domates, 20 bin adet karpuz, 15 bin adet salatalık, 15 bin adet patlıcan ve 30 bin adet de biber fidesi dağıtımı gerçekleştirildi. Projenin başarılı olması halinde çiftçilerimizin toplamda proje bütçesinin haricinde 400 bin TL net gelir elde etmeleri beklenmektedir. Özellikle son beş yıl içerisinde çiftçilerimizin ürünlerini pazarda satmaları neticesinde ek gelir elde ettikleri de görülmektedir.” diye konuştu.

Proje vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Müdür Salih Aktaş, “Projeye müracaat eden tüm çiftçilerimiz yararlandırılmış olup yaklaşık 500 çiftçi ailesi talepleri doğrultusunda projeden faydalandı. Projeden faydalanan çiftçilerimiz, projenin geçmiş yıllarda olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da sürdürülmesi gerektiğini belirttik. Projeye finansman desteği sunan başta GAP Bölge Kalkınma İdaresi'ne, Şırnak Valiliği İl Özel İdaresi'ne ve projenin hazırlanarak hayata geçirilmesinde katkıları bulunan Beytüşşebap Kaymakamlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne katkılarından dolayı minnettar olduk.” şeklinde konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.