1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bik Çalışanlarının Öldürülmesiyle İlgili Dava
Bik Çalışanlarının Öldürülmesiyle İlgili Dava

Bik Çalışanlarının Öldürülmesiyle İlgili Dava

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaca, "Zaman zaman sahte tiraj konularını gündeme getiren, kamu adına bu tür yolsuzlukların peşine düştüğünü söyleyen gerek medya ve gerekse siyasi parti temsilcilerinin de bugün burada olmalarını is.

A+A-

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karaca, "Zaman zaman sahte tiraj konularını gündeme getiren, kamu adına bu tür yolsuzlukların peşine düştüğünü söyleyen gerek medya ve gerekse siyasi parti temsilcilerinin de bugün burada olmalarını isterdik. Ancak gelmediler." dedi.

Sakarya'da BİK Şube Müdürü Recep Bolat ile kurum çalışanı Devrim Ersen Özergin'i öldüren ve yerel gazete çalışanı Mustafa Süke'yi yaralayan Anadolu Gazetesi imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz'ın yargılandığı davayı takip eden BİK Genel Müdür Yardımcısı Karaca, adliye çıkışında açıklama yaptı. 52 yıldan bu yana basına kamu desteği sağlayan Basın İlan Kurumu’nun iki değerli çalışanının hayatı kaybettiğini vurgulayan Karaca, "Savunmasız iki medya emekçisi onlarca kurşun sıkılarak katledildi. Arkadaşlarımız ile birlikte basın özgürlüğü de katledilmiştir." dedi.

Görülen dava ile resmi ilan amacıyla gazete kurulduğui dönemin kapandığını, şantaj gazeteciliğinin bittiğini hatırlatan Karaca, şunları söyledi: "Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç başta olmak üzere, acımızı paylaşan, haklı mücadelemizin yanında olan Sakarya Medyasına, Türkiye Genelindeki ve yurtdışındaki medyaya ve çalışanlarına teşekkür ederiz. Zaman zaman sahte tiraj konularını gündeme getiren, kamu adına bu tür yolsuzlukların peşine düştüğünü söyleyen gerek medya ve gerekse siyasi parti temsilcilerinin de bugün burada olmalarını isterdik. Ancak gelmediler. Bu vesiye ile ebediyete uğurladığımız Recep Bolat ve Devrim ersen Özergin’e Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz."
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.