1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. BİLGİ EDİN ‘ME’ KANUNU
BİLGİ EDİN ‘ME’ KANUNU

BİLGİ EDİN ‘ME’ KANUNU

Egeli Etkihaber, egenin nabzını sıcağı sıcağına tutmaya devam ediyor...

A+A-

BİLGİ EDİN‘ME’ KANUNU

Yüzünden eksik etmediği o gülüşüyle etrafına ne denli sevgi dolu olduğunu anlatmaya çalışan ancak şu günlerde adı, çocuğu yaşındaki bayan muhabire patronuna iletmesi için ettiği iddia edilen ağır küfürlerle anılan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a sordum.  Ey Başkan! Bilgi Edinme Kanunu kapsamında bir Karşıyakalı olarak şu soruların cevaplarını merak ediyorum.

1-) Kısa süre önce Oda TV sanıklarından Sayın Soner Yalçın’a ‘Basın Özgürlüğü’ adı altında ödül vermek için tören düzenlediniz. Bu töreni düzenlemede Karşıyaka’nın veya Karşıyakalı’nın ne gibi menfaatini gözettiniz?

2-) İzmir ve Karşıyaka ile ilgisi olmayan, il ve ilçede ikamet etmeyen, yazıları İzmir, İzmirli (Karşıyaka ve Karşıyakalı) ile ilgisi olmayan bir gazeteciye ödül vermek yalnız sizin fikrinizi miydi?

3-) Ödül töreni çerçevesinde halkın parasından ne kadar para harcadınız? (Elektrik, su, çalıştırılan kişi, ödül, ulaşım, Soner Yalçın’ın konaklaması vs. diğer masraflar) kamunun parasından ne kadar para harcanmıştır?

İŞTE O CEVAPLAR:

Sorularımın cevapları geldi. Ama ne cevaplar. Kısaca aktarayım. Örneğin Soner Yalçın’a (Nedim Şener, Ayşenur Arslan’a) ödül verilmesi, basının ilgisinin Karşıyaka’ya çekilmesi, bu suretle Karşıyaka’nın ulusal anlamda tanınırlık ve bilinirlik düzeyinin arttırılması için önemliymiş. Yani cevaptan anlaşılan adına şarkılar yazılı ilçenin tanınması için bu ödül önemliymiş.  Cevaba yorumu Karşıyakalılara bırakıyorum.  İkinci sorum da şöyle cevaplanmış.  Ödülün verileceği ismi Karşıyaka Belediye Meclisi, Karşıyaka Belediye Başkanı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve deneyimli gazetecilerden oluşan 9 kişilik yetkin jüri üyeleri belirlemiş. Doğru mu? Yanlış mı? Bu gazeteciler kim? Gerçekten toplantı yapıldı mı? Allah bilir.

YEMEZLER SAYIN BAŞKAN

Ya üçüncü sorum: Yani masraflar, kamunun harcanan parası ne kadar sorusuna ne cevap verilmiş. İşte bu soruya cevap verilmemiş. Sadece komik bir gerekçe ile soru savuşturulmuş. Karşıyaka Belediyesi’nin yazısına göre bu soruya cevap vermek   ‘söz konusu ödüle güdülen sosyal, manevi kültürel amaca tezat teşkil edermiş’. Argo olacak ama ‘Yemezler’  Hele meslekteki 30 yılının önemli bölümünü adliye koridorları,  emniyet binaları, İçişleri ve Adalet Bakanlığı’nda haber koşuşturarak geçiren ben hiç yemem. Sende biliyorsun ki bu soruma Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde mutlaka cevap vermek zorundasın. Yine biliyorsun ki bu sorunun cevabını almak bu ülkenin bir bireyi olarak tarafıma yasalarca tanınmış bir hak.  Ve yine biliyorsun ki kanuna karşı gelmek, uygulamamak bir suç. Bu nedenle sorumu tekrar soruyorum.

Soru- 3 Ödül töreni çerçevesinde halkın, kamunun parasından ne kadar para harcadınız? (Elektrik, su, çalıştırılan kişi, ödül, ulaşım, Soner Yalçın’ın konaklaması vs diğer masraflar) Örneğin Sayın Soner Yalçın’ın nerede konaklaması sağlanmış ne kadar ücret ödenmiştir?

  belediiye.jpg  

EGENİN İMBATI ÜZERİNİZE OLSUN!..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.