1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bilim Merkezi İçin Hazırlanan Projeler Değerlendiriliyor
Bilim Merkezi İçin Hazırlanan Projeler Değerlendiriliyor

Bilim Merkezi İçin Hazırlanan Projeler Değerlendiriliyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Anadolu Harikalar Diyarı içerisine yapılacak 'Bilim Merkez...

A+A-

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Anadolu Harikalar Diyarı içerisine yapılacak 'Bilim Merkezi' ile ilgili proje çalışmaları devam ediyor. Hazırlanan projeler yapılan toplantı ile masaya yatırıldı.

Başkanlık Brifing Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcuman, TÜBİTAK yetkilileri, proje müellifleri ve bilim merkezleri konusunda ün yapmış Alchemy Studioları sahibi ve başkanı Wayne LaBor katıldı. Toplantıda ilk olarak hazırlanan projeler tanıtıldı. Ardından projeler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcuman, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin liderliğinde Kayseri'yi daha da geliştirmek adına büyük hedefler koyduklarını söyledi. Elcuman şöyle konuştu: "Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda ilimize bilim merkezi kurulması için Başkanımız Mehmet Özhaseki ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak'ın katılımıyla işbirliği protokolü imzaladı. Türkiye'de ilk defa bu protokolü Kayseri ve Kocaeli imzaladı. Bu kapsamda belediyemizce yapılacak bilim merkezi binasının iç tefrişi için TÜBİTAK tarafından 25 milyon TL bütçe ayrıldı. Projenin büyüklüğüne göre bütçenin de artırılması düşünülüyor. Bilim merkezleri Avrupa ve Amerika'da oldukça yaygın. Buralarda çocuklar ve gençler deney yaparak, dokunarak, deneyerek öğreniyorlar. Hem eğleniyorlar hem de bilgilerini artırıyorlar.”

Okulda verilen fen eğitiminin en büyük destekçisi bu merkezler olduğunu anlatan Elcuman, “Başkanımız Mehmet Özhaseki ilimiz için 'Spor Şehri Kayseri', 'Kültür Sanat Şehri Kayseri', 'Sağlık Şehri Kayseri' ve benzeri büyük hedefler koydu. Bu hedeflerden biri de 'Eğitim Şehri Kayseri' idi. İlimizdeki üniversitelerin yanı sıra yapılacak bilim merkezi de bu hedefe ulaşmada önemli adımlardan biri olacak.” dedi.

Öğrencilerin okullarda öğrendikleri teorik bilgileri kurulacak bu bilim merkezinde daha da pekiştireceklerini ifade eden Elcuman, şu bilgileri verdi: "Öğrenciler bu bilim merkezi sayesinde eğlenerek öğrenecekler ve bilimi sevecekler. Geleceğin bilim adamlarının temelleri burada atılacak. Hem ilimizden hem de çevre illerden okullar ve öğrenciler buraya akın edecekler. Burası bir cazibe merkezi olacak. Bu sebeple bu projeye büyük önem veriyoruz. İki gün boyunca TÜBİTAK yetkilileri, proje müellifleri ve dünyaca meşhur Amerikalı bir uzman ile bilim merkezi binası projemiz ile ilgili çalışmalarda bulunacağız.”

Alchemy Studioları sahibi ve başkanı Wayne LaBor ise Kayseri'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bilim merkezinin hem aileler hem de gençler için önemli bir yeri olacağını söyledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.