1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bilimsel Teknik Uygulama Ve Araştırma Merkezi'nin Temeli Atıldı
Bilimsel Teknik Uygulama Ve Araştırma Merkezinin Temeli Atıldı

Bilimsel Teknik Uygulama Ve Araştırma Merkezi'nin Temeli Atıldı

Çorum Hitit Üniversitesi bünyesinde Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (HÜBTUAM) temeli atıldı.

A+A-

Çorum Hitit Üniversitesi bünyesinde Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (HÜBTUAM) temeli atıldı.

Temel atma törenine Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekilleri Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan bazı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda akademisyen katıldı. Kuzey kampüs yerleşkesinde temeli atılan HÜBTTUAM'ın temel atma töreninde konuşan Rektör Alkan, üniversitelerden artık Ar-Ge çalışmaları, patente dönük ticari fikirler ortaya konmasının beklendiğini kaydetti. Göreve geldiği günden bu güne yaptığı çalışmaları anlatan Alkan, üniversitenin bir yılda bin sıra birden yükseldiğini ve birçok üniversitenin önüne geçtiğini ifade etti. Alkan şöyle devam etti: ''Bu laboratuvarımız bölgede bilimsel çalışma yapan herkes için çok önemli bir yer olacak. Merkeze 12 milyon TL'lik donanım alınacak ve 1 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete girecek.'' Milletvekillerine seslenen Rektör Alkan, üniversitenin her alanda çalışma yaptığını ve vekillerin de buna destek vermesi gerektiğini söyledi.

Milletvekili Cahit Bağcı da üniversitenin geldiği noktanın büyük atılımlar gerçekleştirdiğinin bir göstergesi olduğunu kaydetti. Yeni olmasına rağmen kendisini bilimsel alanda ispatlamak için çok çalışan bir üniversite olduğunu söyleyen Bağcı, iktidarları döneminde üniversitelere büyük önem verildiğini aktardı.

Çorum Valisi Sabri Başköy ise üniversitenin kaybolan yıllarını en kısa zamanda telafi edeceğini belirtti. Üniversitenin kampüs meselesinin yıllardır konuşulduğunu hatırlatan Başköy, hayırsever işadamlarının, milletvekilleri, belediye başkanı ve üniversitesi rektörünün katkıları ve takipleriyle sorunların çözüldüğünü ifade etti. Kuzey kampüsünün alanının 2 bin dönüme çıktığını bildiren Vali Başköy, ''Kaç üniversitede var bu kadar geniş bir alan? Hem de ormanlık bir alanda evlatlarımız gezecek, ders çalışacak. İnşaat yapılmayan alanlarda yeşil alanlar öğrencilerin hizmetine sunulacak." dedi. Kayseri'yi örnek gösteren Başköy, hayırseverlere seslenerek ''Diğer illere bakın, bütün üniversitelerde hayırseverlerin katkılarıyla binalar yükselmiş durumda. Çorumlu bu işin altından kalkar. Çorumlu fakültesini yapar. Çorumluların yaptığı çalışmalara baktığımızda bu işi yapamayacağına dair bir şüphemiz yoktur.'' şeklinde konuştu. CİHAN

Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin temeli atıldı

Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin temeli atıldı

Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin temeli atıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.