1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Binayı yıkan altında kalır"
Binayı yıkan altında kalır

"Binayı yıkan altında kalır"

Sokaktaki vandalların bin yıllık bir kültürü yıpratmak istediğine işaret eden Davutoğlu uyardı: İnşa ettiğimiz binayı (çözüm süreci) yıkmaya çalışanlar altında kalır!

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kobani bahanesiyle sokağa çıkan vandalların bin yıllık bir kültürü yıpratmak istediğine dikkat çekerek, "Birileri inşa ettiğimiz bu binayı (çözüm sürecini) yıkmaya çalışırsa altında kalır"dedi. Davutoğlu, çözüm sürecine hız kazandırmak için bakan ve vekillere bölgenin her santimetrekaresinin gezilmesi talimatı verdiğini de açıkladı. Kanal 7'de yayımlanan İskele Sancak programına katılan Başbakan Davutoğlu, gündeme ilişkin şu mesajları verdi: 
CHP İLE VANDAL ZİHNİYET AYNI: Çözüm ilerlerken şiddetin arkasındaki gerekçe ne, neden silah kullanılıyor. Dersim'i bombalarken ülke birliğini koruyacağını sanan CHP zihniyeti ile Diyarbakır'ı Batman'ı Siirt'i kana boğarak Kürtlerin hakkını koruyacağını sanan aynı zihniyettir. 
KANUNSUZLUĞU KONUŞMAYIZ: Görüşmemizde Selahattin Demirtaş yol haritasının ne olduğunu biliyordu. Biz, 'Süreç içinde ne yapılacağını karşılıklı konuşuruz ama kanunsuzluğu konuşmayız' dedik. Ne karar alırsak alalım asla Kürt vatandaşlarımızın hakları zedelenmeyecek. 
HER SANTİMETRE KARE GEZİLECEK: Ülkenin her bir santimetrekaresini dolaşma talimatı verdim arkadaşlara. Bölgedeki il başkanlarına, belediye başkanlarına, bakanlara, genel başkan yardımcılarına... Her hafta toplantı olacak, her ilçeye gidilecek, çözüm sürecinin muhatabı olan insanlarla konuşulacak. HDP irade gösterirse yol açık, yol haritası belli, çözüm sürer. 
BİNA İNŞA EDİYORUZ: Beraber bir bina inşa ediyoruz, yeni Türkiye bu. Bu inşa faaliyetlerinin en önemlisi gönül inşasını içeren çözüm süreci. Aidiyet duygusunun içinde bu var, onun için bayrağa, kuran kurslarına, kütüphanelere saldırıyorlar. Yıpratmak istedikleri kültür bin yıllık bir kültür, o zaman biz bu harekete yerli bir hareket olarak bakabilir miyiz? Birileri adım adım inşa ettiğimiz bu binayı yıkmayı çalışırsa o binanın altında kalır. Başbakan Davutoğlu, dün Diyanet İşleri Başkanlığı'nı ziyaretinde gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Öcalan'la ilgili statü değişikliği haberlerinin aslının olmadığını belirten Başbakan, "Resmi müzakereciydi vesaire, böyle şey söz konusu değil" dedi. 

"AKİL İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR"
Başbakan Davutoğlu, yarın Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde Akil İnsanlar Heyeti ile bir araya gelecek. Buluşma öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Kobani protestolarında gerçekleştirilen şiddet eylemleriyle, Çözüm Süreci'ndeki psikolojinin kırılmak istendiğini belirtti. Davutoğlu, "Psikolojiyi tekrar inşa edebilmek için sadece hükümetin atacağı adımlar yeterli olmaz. Toplumsal duyarlılığın artırılması, toplumsal bilincin daha da güçlendirilmesi için Akil İnsanlar Heyeti'ne ihtiyacımız var" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.