1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bingiad Başkanı Arifoğlu: Olimpiyatlar Bingöl’ün Bir Festivali Oldu
Bingiad Başkanı Arifoğlu: Olimpiyatlar Bingöl’ün Bir Festivali Oldu

Bingiad Başkanı Arifoğlu: Olimpiyatlar Bingöl’ün Bir Festivali Oldu

Bingöl İşadamları Derneği (BİNGİAD) Başkanı Medeni Arifoğlu, Dil ve Kültür Festivalinin, Bingöl’ün bir festivali olduğunu söyleyerek, etkinliğe destek verenlere ve katılanlara teşekkür etti.

A+A-

Bingöl İşadamları Derneği (BİNGİAD) Başkanı Medeni Arifoğlu, Dil ve Kültür Festivalinin, Bingöl’ün bir festivali olduğunu söyleyerek, etkinliğe destek verenlere ve katılanlara teşekkür etti.

    BİNGİAD Başkanı Medeni Arifoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, derneklerinin organizasyonu ile 11 Haziran 2013 tarihinde gerçekleşen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında Bingöl'de düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları’na gösterilen destekten dolayı basın mensupları ile bir toplantıda bir araya geldi.

    Dernek binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Arifoğlu, açıklamasında TUSKON’un düzenlediği Dünya Ticaret Köprüsü Konferansı’na, Gezi Parkı olaylarına ve Bingöl’de yapılan Türkçe Olimpiyatları’na değindi.

Derneklerinin TUSKON’A bağlı olduğunu anımsatan Arifoğlu, TUSKON’un Gezi Parkı olaylarına rağmen İstanbul’da Dünya Ticaret Köprüsü Konferansı’nı düzenlediğini ifade etti.
Konferansa Bingöl’den de katılımın olduğunu söyleyen Arifoğlu, “Gezi Parkı olayları nedeniyle birçok ticari konferans iptal edildi. Bu konferansların iptal edilmesi üzücüdür. Bunlara rağmen bağlı bulunduğumuz TUSKON, İstanbul’da Dünya Ticaret Köprüsü Konferansı’nı gerçekleştirdi. Bu konferansta bin 500 işadamı yurt dışından olmaz üzere toplamda 3 bin işadamı 20 bin iş görüşmesi gerçekleştirmiştir. Bu görüşmeler ticari açıdan ciddi bir durumdur. Olaylara rağmen bu konferansın yapılması önemlidir. Bu konferansa Bingöl’den de 3 arkadaşımız katılmıştır.” dedi.

    Gezi Parkı olayları ile ilgili konuşan Arifoğlu, “Gezi Parkı olayları belki çok masumane gerçekleşti. Ama aldığımız bilgiye göre yurtdışında yayın yapan bazı basın kuruluşlarının olaylar öncesinde İstanbul’a gelmesi bu olayların masumane değil de, ergenekonvari oluşumların içine girmesi ile oldu. Bu olaylar darbe girişimde bulunulması hedeflenen olaylardır. Halkın bilinçli olması bu girişime izin verilmedi. Bu olayı masumane görmüyoruz. Bizler devletimize sahip çıkmalıyız.” diye konuştu.

    Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında Bingöl'de düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları’nı bir festival olarak gördüklerini söyleyen Arifoğlu, “11 Haziran 2013 tarihinde Şehir Stadyumu’nda düzenlediğimiz etkinliğe 35-38 bin gibi rakamlarda yoğun bir teveccüh oldu. Bu yoğun katılım bize şunu gösterdi. İnsanlarımız bu organizasyonu sahiplendiler. Bu organizasyon sadece bir Türkçe şarkı veyahut türkü söyleme organizasyonu değildir. Biz önceden arkadaşlarımıza Zazaca ve Kurmançca parçalarda gönderdik. Biz bu konuda bize düşen görevi yaptık. Ama arkadaşlarımız Zazaca şarkıları söyleyemedikleri için orada seslendiremediler. İnşallah 12 Haziran 2014 tarihinde düzenleyeceğimiz organizasyonda Zazaca parçalar olacaktır. Bingöl’e gelen öğrenci kadrosu da profesyonel bir kadroydu. Bu etkinliğimiz Bingöl’ün bir festivali oldu. Organizasyonumuzda emeğe geçenlere ve organizasyona yoğun bir teveccüh gösteren Bingöl halkına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.