1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bingöl'deki Cinsel İstismar Soruşturması
Bingöldeki Cinsel İstismar Soruşturması

Bingöl'deki Cinsel İstismar Soruşturması

Bingöl’de cinsel istismara uğrayan lise öğrencisi E.A. (16) davasında, Bingöl 1. Ceza Asliye Mahkemesi 1 uzman çavuşun tutuklanmasına karar verdi!..

A+A-

Bingöl’de cinsel istismara uğrayan lise öğrencisi E.A. (16) davasında, Bingöl 1. Ceza Asliye Mahkemesi 1 uzman çavuşun tutuklanmasına karar verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bingöl Baro Başkanı Erdal Aydemir, "16 yaşındaki E.A.'ya yönelik 'cinsel istismar ve hürriyeti tahdit suçu' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Bingöl 1. Ceza Asliye Mahkemesi, şüphelilerden M.T.'nin tutuklanmasına karar verdi. " dedi.

Baro Başkanı Aydemir, mağdur E.A.'nın avukatı Canan Çakabey ile birlikte Bingöl Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 2 haftadır Bingöl ve ülke gündeminde olan cinsel istismar olayı ile ilgili gelişmenin olduğunu belirten Aydemir, "Bingöl 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine yapmış olduğu inceleme üzerine, söz konusu şüphelilerden uzman çavuş M.T. tutuklanarak bugün itibarı ile yakalanıp cezaevine gönderildi." şeklinde konuştu.

Tecavüz zanlısı M.T.'ye kuvvetli suç şüphesi ve delilerin bulunması gerekçesiyle tutuklama kararı verildiğini belirten Aydemir, "Dün itibarı ile özelde ve yerelde Bingöl Barosu, genelde ise tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu baroları olarak serbest olan dosyaya müdahillik talebinde bulunduk. Bu konunun Bingöl Barosu olarak özellikle takipçisi olacağımızı belirtmek isterim." diye konuştu.

Diğer sanıklar ile ilgili henüz soruşturma evresinin tamamlanmadığını belirten Aydemir, herhangi bir gelişme yaşanması durumunda kamuoyunun bilgilendirileceğini ifade etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.