1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bingöl’deki Olaya Bakanlık Dahil Oldu, Genç Kıza Psikososyal Destek Veriliyor
Bingöl’deki Olaya Bakanlık Dahil Oldu, Genç Kıza Psikososyal Destek Veriliyor

Bingöl’deki Olaya Bakanlık Dahil Oldu, Genç Kıza Psikososyal Destek Veriliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bingöl’de 16 yaşındaki lise öğrencisi E.

A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bingöl’de 16 yaşındaki lise öğrencisi E.A.’nın, 8 uzman çavuş tarafından cinsel istismar ve tecavüze uğraması olayı ile ilgili Bingöl'e gönderdikleri uzmanların yeni raporlarını tamamlamak üzere olduğunu söyledi. Mağdurun, çocuğun yanında olduklarını ifade eden Şahin, davaya müdahil olduklarını söyledi.

Şahin, Gaziantep Ticaret Odası (GTO)’nın yeni başkanı Eyüp Bartık ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Şahin, 16 yaşındaki lise öğrencisi E.A.'nın uzman çavuşlar tarafından cinsel istismar ve tecavüze uğramasıyla ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin konuştu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın konu hakkında ciddi bir şekilde takipçi olduğunun altını çizen Şahin, mahkeme sürecine müdahil olduklarını kaydetti. Tutuksuz yargılamanın kaldırılmasıyla ilgili talepte bulunduklarına da değinen Şahin, "Valimiz, başsavcımız çok titiz bir şekilde çalışmayı takip ediyorlar. Biz oraya hem hukuk müşavirlerimizi, hem çocuk uzmanlarımız psikososyal destek verecek, bu konuda uzman arkadaşlarımızı gönderdik. Çocuğumuzu koruma altına aldık. Ailesiyle, annesiyle, babasıyla sürekli istişare halindeyiz. Bizim tahminimiz, şuan yeni raporlar bekleniyor. O raporlar da bugün yarın tamamlanmak üzere. Pazartesi, Salı günü yeni kararın çıkmasını bekliyoruz." açıklamasını yaptı.

"BU ŞEKİLDE 125 DAVAYA MÜDAHİL OLDUK"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak benzer konularda davalara müdahil olduklarını belirten Şahin, "Bu konuda 125 davaya müdahil olduk. 6’sına da en üstten ceza almayı başardık. Diğerlerinde de, birebir sonuçlanmadığı için, şuan takip ediyoruz. Ama mağdurun yanındayız. Çocuğun yanındayız. Karşıdaki kim olursa olsun, mağdurun hakkını korumak Aile Bakanlığı olarak ve bir kadın ve anne olarak benim bir görevim olarak bakıyorum." şeklinde konuştu.

Şahin, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın, AK Parti 'nin İstanbul Kazlıçeşme'de düzenlediği mitingde küçük bir kız çocuğunun 'Ayyaş, çapulcu koca değil; Allah'tan korkan dindar koca istiyoruz' pankartı taşımasıyla ilgili verdiği soru önergesine ilişkin de konuştu. Şahin, "Şimdi biz orada da çocuk hakları konusunda hiçbir şekilde ticari olarak, siyasi olarak çocukların kullanılmaması gerektiğini çok net bir şekilde söylüyoruz. Kimden gelirse gelsin, hangi fikirden gelirse gelsin, eğer çocuğun yüksek menfaati zarar görüyorsa biz onun da karşısındayız. Orada duruşumuz da nettir." ifadelerini kullandı.

Tekirdağ’da cilt hastalığına yakalanan Umut-Davut Aydın kardeşlerin durumuna ilişkin de açıklama yapan Şahin, şunları söyledi: "Bizim doğan her çocuğumuz zaten sigortalı doğuyor. Annenin, babanın mali durumu olmasa bile 18 yaşına kadar bütün sağlık imkânlarından bedava istifade ediyor. Orada ya aile bilgiye ulaşamadı. Orada ne yapılması gerekiyorsa ben il müdürüme talimat verdim. Aileyle görüşecek. Muhtemelen, bazen çözümsüz hastalıklar oluyor. Çaresiz dertler oluyor. Ondan kaynaklanıyordur. Bir inceleyelim, Bize düşen kısım ne ise, biz bu konuda çok güçlü bir bakanlığız. 16 kat mali olarak gücümüzü artırmış bir bakanlığız. Bir çocuğun geleceği söz konusuysa, burada mali hesap yapılmaz."
CİHAN

Bingöl’deki olaya Bakanlık dahil oldu, genç kıza psikososyal destek veriliyor

Bingöl’deki olaya Bakanlık dahil oldu, genç kıza psikososyal destek veriliyor

Bingöl’deki olaya Bakanlık dahil oldu, genç kıza psikososyal destek veriliyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.