1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bir cümlesi 1000 dolara bedel!
Bir cümlesi 1000 dolara bedel!

Bir cümlesi 1000 dolara bedel!

FED Başkanı Yellen'ın `Faiz artırımı yakın` açıklamasının ardından dolar fırlarken, altın ise adeta çöktü. Dolar bazında kilogramda kayıp 1000 dolara yaklaştı. Dolar/TL`nin yükselişiyle yurt içinde ise altın fiyatları stabil seyrediyor.

A+A-

ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Janet Yellen'ın merkez bankasının yakında faiz artırımına gidebileceğini işaret etmesinin ardından piyasalarda adeta deprem yaşandı. Dolar dakikalar içinde fırlarken, altın ise tepetaklak oldu. 

Dün gün içinde 1.231 dolar seviyesinden işlem gören altının onsu 1.205 dolara kadar çekilirken, dolar bazında kilogramda kayıp 1000 dolar sınırına dayandı. 

Dün gün içinde en düşük 2.30 seviyesini gören dolar/TL ise açıklamanın hemen ardından sert yükselişe geçti. Dolar/TL 3.38'i aşarak rekor tazelerken, yurt içinde ise doların da yükselişiyle altın fiyatları stabil seyretti. Kapalıçarşı'da gram altın 132 liradan, çeyrek altın ise 215 liradan işlem görüyor.

Şu dakikalarda altının onsu 1.207 dolar iken, dolar/TL 2.3755 seviyesinden işlemde. 

Sarı metal geçen hafta, Donald Trump'ın ABD başkanlık seçimini kazanmasının etkisiyle yüzde 5.9 ile üç yılı aşkın sürenin en güçlü haftalık kaybını gerçekleştiresinin ardından, bu hafta yüzde 1.6 daha geriledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.