1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. BİR GARİP SAVCI ATAMASI
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

BİR GARİP SAVCI ATAMASI

A+A-

-BİR GARİP SAVCI ATAMASI-

SAVCI ‘ÇAĞLAYAN’ DEDİ, DEVLET ‘EDİRNE’YE GÖNDERDİ!

BAKANLIKTAN ANLAMSIZ HAYALİ İHRACAT AÇIKLAMASI

İHTİYAR DELİKANLI PİYASAYA ÇIKTI!..

‘Tam gaz’ gidiyordu ki yine birileri ‘dur’ dedi. Ümitlendik ‘devletin kasasını soyan keneler ayıklanıyor’ diye ama yine hevesimiz kursağımızda kaldı. İlk defa ‘yolsuzluk soruşturması merkeze uzandı’ dedik, dediğimizle kaldık.

Çağlayan istedi Edirne’ye gönderildi!

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro’nun ortaya çıkardığı milyonlarca liralık hayali ihracat soruşturmasından söz ediyorum.  Bu soruşturmada yeni yaşanılan gelişmelerden.. Evet! Belki de basından okumuş, televizyonlardan duymuşsunuzdur. Soruşturmayı yapan, adeta hayali ihracat uzmanı olan Savcı Mustafa Kemal Gül’ün tayini çıktı! Savcı, HSYK tarafından Edirne’ye görevlendirildi. Diyeceksiniz ki, ‘her yer vatan toprağı değil mi?  Zaten Savcı Bey de 8 yıldır Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görev yapıyormuş. Tayinini kendisi istemiş.’ Evet! Bu doğru savcı bey tayinini istedi ancak tayini Çağlayan Adliyesi’ne istedi, Edirne’ye değil!!

Soruşturmaya devam..

Biliyorum aklınıza hemen savcı beyin hayali ihracat soruşturmasına devam edip etmeyeceği geldi. Evet! Savcı Mustafa Kemal Gül, bu soruşturmayı tamamlayacak. Bunun için mutluyum. Devleti hortumlayanlar haram yedikleriyle kalmayacak.  Benim ümidim sürüyor.. Devletin bu işin bırakmayacağını biliyorum. Bunu tabiî ki zaman gösterecek.

Anlamsız Açıklama

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İstanbul merkezli sürdürülen hayali ihracatın bürokratlarına ulaşması sonucu ilginç yaklaşıma büründü. Bakanlık hemen sitesine ‘bu insanlara iftira atıyorlar, bürokratlarımızın herkesle telefon görüşmesi yapıyor’ diye bir açıklama koydu. Sevgili okurlarım güler misiniz, ağlar mısınız? Yahu o bürokratlarının konuştuğu insanlar kim, kaçakçı değil mi? Peki! o kaçakçıları devlet nereye koymuş cezaevine.. Peki devletin polisi soruşturma evraklarında ne demiş, ‘KAÇAKÇILARLARIN İŞİNİ BÜROKRATININ YAPTIĞI ANLAŞILMIŞTIR!’ demiş. Bakanlığın açıklamasını gel de anla. Anlaşılan birileri devreye girmiş ve gümrük operasyonunun büyümemesi için bu işe çomak sokmuş. İşi sulandırmaya çalışmış. Ancak o sitedeki anlamsız basın bildirisi tahminimce o bürokratları kurtarmaz. Soruşturmayla ilgili çok şey biliyorum, o bürokratların bu soruşturmadaki rollerini biliyorum. O bildiri bu bürokratları kurtarmaz bilginiz ola.

İŞ ADAMI  BÜROKRAT TAPELERİ

Bakın dinleyin beyler. Burada el frenini bir çekelim isterseniz. Soruşturma kapsamında olan gümrük hangi gümrük; İSTANBUL HALKALI. Peki! Oranın bölge müdürü yok mu? Tabii var! Peki! Bu gümrüğün müdürü İ.Ş.’ye Ulus’tan ‘Şu işi yap, bu işi yap’ diye talimatı veren kim? Talimatı yerine getiren kim? o da soruşturma evraklarında açıkça geçiyor. Ya bu anlamsız açıklama niye o zaman? Ha! Şunu da bilginiz olsun diye yazayım. Bu müdürün soruşturma kapsamında İstanbul Mali Şube tarafından şüpheli olarak ifadesi alındı. Herhalde bundan haberiniz yoktur. Hadi bir de soru sorayım sizlere ‘operasyonun tam 10 aylık sürecinde, acaba bu müdür kaç defa teknik takibe takılmıştır? Açtırmayın kutuyu söyletmeyin kötüyü. Lütfen kimseye yalan haber yapıyor, kişilik haklarını zedeliyor’ demeyin.

İŞTE O CÜMLE:

Bakın o saçma basın bildirisiyle korumaya kalktığınız bürokrat için polis soruşturmasında ne deniliyor:

“Bir zanlının ifadesinde polis soruyor; 24.02.2012 ve 29.02.2012 tarihleri arasında yapmış olduğumuz teknik ve fiziki takipte iki adamınızla Gümrük Müsteşar Yardımcısı (vekâleten) N.A.’yı devreye soktuğunuz tespit edilmiştir!”

Artık bir şey demiyorum.

Adı Geçmişte De Yer Aldı!

Herhalde anlamak istemeyen de anlamıştır işin ucunun nereye geldiğini..

Adı Daha Önce De Geçti!

İsterseniz şöyle bir yoklayın N.A. yine aynı savcı tarafından yapılan bir soruşturmada adı geçti mi, geçmedi mi? Bu kişinin adı yapılan büyük çaplı hayali ihracat operasyonunda gündeme gelmiş; teftiş kurulu müfettişlerince bir soruşturma yapılmış ama ne yazık ki soruşturma açma izni verilmemişti. İzin verilseydi belki de bu günlere de gelinmezdi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gibi büyük bir kurumun, böylesi bir açıklama yapmadan önce konuyu enine boyuna iyice araştırılması gerekmez miydi?

Unutmadan bir de merkezdekilerin bir şeylere adı karışınca rahatsızlık duyan beyler sözüm size. Taşrada bir sürü memurunuz, idareciniz hakkında yapılan yaptırımlar hakkında aynı hassasiyeti gösteriyor musunuz? Neyse yazımı şu atasözü ile bağlamak istiyorum:

“ÖYLE HOROZLAR VARDIR Kİ, ÖTTÜKLERİ İÇİN GÜNEŞİN DOĞDUĞUNU SANARLAR!”

Sırada İstanbul var!

Anadolu Yakası’nda bir gümrükte Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat ekiplerince yapılan operasyonlar sonucunda, yakalanan eşyaların çok az bir cezayla sahibine iade edildiği, ayrıca bir tır eşya da ‘yanlış beyanda bulundum’ diye beyan edip eşyasını geri alan tosunlar olmuş. Bu tosunlar daha sonra yakalattığı eşyayı gümrüğe beyan ederek ithal etmiş!

İddialar çok….

Sevgili okurlarım bu konuyla ilgili iddialar çok. Ben bu iddiaların bir bölümünü araştırdım. Araştırmam beni PENDİK 3. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ’NE yönlendirdi. Herhalde bu cümleyi okuduktan sonra İstanbul’daki bazılarının neşesi kaçmıştır. İstanbul’daki yetkililer anladınız değil mi ne demek istediğimi. Bu dosya ile yakından ilgileniyorum. Elime geçirdiğimde tüm detaylarıyla bu köşede okuyacaksınız.

-AH SENİ İHTİYAR DELİKANLI-

Hazır başlamışken İstanbul ile devam edelim. Hatırlarsanız yazılarımda sıkça gündeme getirdiğim ihtiyar delikanlı vardı. Bu ihtiyarın başına gelenleri biliyorsunuz. Ama tam sular durulmuşken Bakırköy – Zeytinburnu sahil yolunda ki üç katlı et lokantasında cumartesi günleri yine Zirve toplantılarına ev sahipliği yapmaya başlamış. Katılımcılar arasında ihtiyar delikanlı en ön planda yer alıyormuş. Ben diğerlerinin de kimler olduğunu biliyorum. Hatta bu zirvenin geçen haftaki birinci gündem maddesi Halkalı Gümrük Müdürü İ.Ş.’nin Ambarlıya verilmesi olmuş. Ancak iddia o ki ‘hakkında soruşturma var’ diye hem de Ankara’nın çok istemesine rağmen bu talimat İstanbul yetkilileri tarafından yerine getirilmemiş. Hayırlısı, takipteyim bilginize. Esen kalın, sağlıkla kalın. Yeni yazıda görüşmek üzere..

-YAZARIN NOTU-

1-) Değerli okurlarım; yazımı hazırladığım saatlerde Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı’nın üst düzey bürokratlarını da kapsayan 6 kişi ile ilgili olarak İstanbul Büyükçekmece Kaçakçılık Savcısı Mustafa Kemal Gül’ün izin talebinde bulunduğunu öğrenmiş bulunuyorum. İsimleri yazmama gerek yok zaten kimler olduğunu siz tahmin ediyorsunuzdur! Bu konuyla ilgili geniş bir yazı hazırlıyorum. Bilginize..

2-) Çok ciddi yayınevlerinden kitap yazmamla ilgili olarak teklif almaktayım. Ben de bu konuyu düşünmekte ve hazırlıklarımı bitirmek üzereyim. Ne olur ne olmaz diye, Ankara’da bir noter aracılığıyla kitaplarımda kullanacağım isimleri tasdik ettirdim bile. Siz değerli okurlarımla da, bu isimlerden birkaçını ileride paylaşacağım.

“Yazarımız Aykut Onur KALAYCI'nın yazısını izinsiz kullananlar hakkında, yasal işlem başlatılacaktır!! Ayrıca, yazarımıza [email protected] mail adresinden ve de 0312- 473-66-08 nolu faks numarasından da ulaşabilir; her türlü istek görüş ve önerilerde bulunabilirsiniz!!”

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum