1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. BİR KURUM İKİ FARKLI PKK RAPORU
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

BİR KURUM İKİ FARKLI PKK RAPORU

A+A-

- BİR KURUM  İKİ FARKLI PKK RAPORU -

BAKIN PKK GÜMRÜKTEN NASIL BESLENİYORMUŞ?

BU DOSYAYI KAPATANIN ADINI SİZ KOYUN!

BU DOSYANIN KAPAĞI AÇILMALI…

 

Yaşanılanlar göstermiştir ki, gümrüklerde yaşanılan her türlü kanunsuzluk ve dalaverenin ardında büyük oluşumlar vardır. Anlayacağınız gümrüklerde yapılacak vurgun, öyle iki üç kişinin bir araya gelmesi ve organizasyonu ile olmaz. Aylardır sizlere gümrüklerde adeta at oynatan, kimsenin sesini çıkartamadığı FETÖ terör örgütünün gümrüklerimizde adeta parmak ısırtan yolsuzluklarını yazıyorum. Yazacağım da...

BU DA PKK'NIN VURGUNU

Ama bu yazımda başka bir terör örgütünün yine kanlı bir terör örgütünün gümrüklerde neler yaptığını anlatmak istiyorum. Evet..! Yanlış duymadınız o çocuk katili örgütün geçmişte gümrüklerde yaptığı kanunsuzluklarla nasıl kendine finansman sağladığını yazmak istiyorum sizlere.

YIL 2011 - YER ESENDERE GÜMRÜĞÜ

Tarih sayfaları 2011'in Şubat ayını gösterdiğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı çok önemli bir gümrük kapımıza daha doğrusu terör örgütünün konuşlandığı bölgeye yakın olan gümrük kapımıza ve ne yazıktır ki bu kapımızda dönen dolaplar  ayyuka çıktıktan sonra ilgi gösterir. Kapıda yaşandığı iddia edilen olaylar yenilir, yutulur cinsten değildir. İddiaların temelinde yatan ise, Esendere'yi terör örgütünün adeta kendi kapısı gibi kullanması ve bu sınır kapımızdan yaptığı hayali ihracatlarla kendisini finanse etmesidir.

Bakanlık duyumlar üzerine harekete geçer. 07.02.2011/1 günlü raporu hazırlayan gümrük başmüfettişleri Rehberlik Ve Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından 23.09.2011 gün ve 11335/93 sayılı yazısıyla ve bakanlık makamının şifahi talimatıyla 15 gün süreyle Esendere Gümrüğü'nde denetim yapılması, denetim sonrasında kapsamlı bir dosya hazırlanması, görülen aksaklık ve belirlemelerin çözüm önerileri ile birlikte rapor hazırlanıp başkanlığa sunulması istenir.

BAKIN O RAPORDA NELER YAZILMIŞTIR?

Aşağıda orijinal halini de göreceğiniz rapor, görev verilen müfettişlerce hazırlanarak makama gönderilir. 05.10.2011 tarih ve 12 sayılı rapor tam bir ibretliktir. Raporu okuyan bir daha okur. Böylesi bir olayın Esendere'de nasıl yaşandığı, PKK'nın bu gümrük kapımızda neler yapıldığı o tarihte Ankara'da günün konusu olur. O korkunç raporda söz konusu terör örgütünün hem hayali ihracat, hem de gümrük kaçakçılığı yapmasının engellenmesi için o rapor hazırlanır.

Raporda aynen şöyle denilmektedir:

img139-007.jpg

 

RAPORDAN....

İhracatlara ilişkin yurtdışı araştırmaları sonucunda ihracatların hiçbir mal hareketliliğine dayanmayan hayali ihracatlar olduğu görülmüştür. Esendere Sınır Ticaret Merkezinin kapatılmasının, Esendere Sınır Kapısı ve Gümrük Sahası'nın altyapı ve fiziki koşullarının mevzuat hükümlerinin ve başta hayali ihracat ve gümrük kaçakçılığına olanak vermeyecek hale getirilmesi kaçınılmazdır.  

RAPORUN MGK'YA GÖNDERİLMESİ İSTENİR

07.02.2011 günlü ve 1 sayılı rapor ülkenin en kritik kurum ve kuruluşlarına göndermek üzere hazırdır. Raporun gönderileceği yerler arasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli İstihbarat Teşkilatı ve raporun özellikle Milli Güvenlik Kurulu'nda tartışılması için Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği de vardır. Ama aması aynen aşağıdaki gibi gelişir.

MGK'YA GİTMESİNE GEREK YOKTUR!

Hazırlanan kritik ve çok önemli rapor sevki için imzaya açılır. Rehberlik ve Teftiş Başkanı Zafer Yıldırımlı 06.03.2012 tarih ve sayılı onayı hazırlar. Onaylı rapor yine dönemin müsteşarı Ziya Altunyaldız'ın önüne gider. Ziya Altunyaldız raporun altına imzasını çakarak dosyanın son bekleyicisi, karar vericisi dönemin Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı'ya sevk eder. Raporun MGK'ya gitmesi ve orada ülke güvenliği için tartışılması beklenirken, ilginç ve beklenmedik bir gelişme yaşanır. Bakan Yazıcı, dosyanın 'MGK'ya gitmesine gerek yoktur' diyerek herkesi şaşırtır. Olay soruşturma yapıldığı ile kalır.

MÜFETTİŞLER DEVREDE..

07.02.2012/1 sayılı soruşturmayı yapan ve raporu hazırlayan müfettişler MGK'ya gitmeyen raporu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na, bilgi için Hakkâri Cumhuriyet Başsavcılığı, Küçükçekmece ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndererek suç duyurusunda bulunur. Dosya ilgili savcılıklara giderken, Ankara'da Esendere kavgası çıkar adeta. Önceki müfettişleri yani 'sınırda önlem alın, PKK hayali ihracat yağıyor' diyen müfettişleri yerine başka müfettişler görevlendirilir.

Yeni görevlendirilen müfettişleri hazırladığı rapor ise, aynı MGK olayında olduğu gibi tam anlamıyla soğuk duş etkisi yaratır. 02.08.2013’de hazırlanan raporda Esendere Gümrüğü'nde ne hayali ihracat bulgusuna ne de gümrük kaçakçılığına rastlanılmadığı, yurt dışında da yapılan araştırmalar çerçevesinde mal hareketliliğinin olmadığı dolayısıyla hayali ihracat olayının da olmadığı belirtilir. Müfettişlerin hazırladığı rapor aynen aşağıdaki gibidir, düşündürücüdür ve şaşırtıcıdır sevgili okurlar.

İŞTE O RAPOR

jjjjjj-001.jpg

img143-001.jpg

 

İLK RAPORDA HAYALİ İHRACAT VAR DİYOR, SON RAPORDA YOK DİYOR!...

Devletin bir kurumunun iki ayrı müfettişlerce hazırlanan tezat raporları eminim ki her yönüyle tartışılmaya halen hazırdır. O dönemde Esendere Gümrüğü'nde görev yapan emekli bir gümrük görevlisinin söyledikleri ise ürkütücü, düşündürücüdür. Gümrük görevlisi yaptığı açıklamada, 'Olayın yaşandığı dönem açılım günlerinin yaşandığı dönemdi. Bu süreçte HDP'lilerle, istihbaratçılar bir araya geliyordu. Bölgedeki valilerin, bürokratların sözde güvenilir isimlerin atandığı bir dönemdi. Ancak çok geçmeden anlaşıldı ki, atanan bu kişilerin hepsi FETÖ'cü idi. Rapor ortaya çıkınca önce derin bir sessizlik yaşandı. Ama kısa süre sonra birilerinin araya girmesiyle birlikte ortalık karıştı.

Gümrüğe emek vermiş bir insan söz konusu ihracatlara şöyle bir baksa bunun Esendere Gümrüğü'nde gerçekleşmeyeceğini hemen anlar. Öyle ki, bu kadar ihracat tam anlamıyla çalışan, aktif bir gümrük kapısında bile yoktur. İhracatı yaptığı iddia edilen, sözde işadamı denilen kişileri neredeyse tamamına yakınının okuma-yazması bile yoktu. Şunu herkes çok iyi biliyor ki, bu iş PKK'nın işiydi. Ve ne yazıktır ki, FETÖ'cü bürokratlar tarafından üzeri örtülmüştür.

DOSYA AÇILMALI VE GEREKEN YAPILMALIDIR!

Sevgili okurlarım, sizlere çok önemli bir konuyu açtığıma, paylaştığıma inanıyorum. Yüce devletime tavsiyem bu dosya tekrar gündeme gelmeli ve tozlu sayfaları tekrar açılmalıdır. O dönemde kim ama kim bu kritik dosya ile ilgilenmiş ise ifadeleri alınmalıdır. Eğer incelenen bu isimlerin olayda kusurları varsa adalete hesap vermeleri sağlanmalıdır. Şunu da unutmamak gerekir. O dönemde yalnız gümrükte çalışanlar değil valilerin bile mal varlıkları incelenmelidir. Çünkü söz konusu olay MEHMEDİN kanını yerde bırakmaktır..

 

- YAZARDAN SON DAKİKA FLAŞ NOT -

28-12-2016 GÜNÜ AMBARLI GÜMRÜĞÜ'NDE NE OLDU?

YENİ YAZIMI BEKLEYİN!..

 

YAZARIN NOTU

ÖNÜMÜZDEKİ PERŞEMBE GÜNÜ GAZETECİ AYÇA MUTLU İLE BERABER HAZIRLADIĞIMIZ ‘GİZLİ DOSYA’ PROGRAMI YİNE KANAL 5’TE CANLI OLARAK SAAT 20.30'DA YAYINLANACAKTIR.

PROGRAMA KATKIDA BULUNMAK İSTEYEN DEĞERLİ OKURLARIM, (0312) 287 10 55 nolu telden
[email protected]  ve de şahsımın mail adresi olan [email protected] TARAFIMA ULAŞARAK SORU – GÖRÜŞ VE ÖNERİLERDE BULUNABİLİRLER.

AYRICA YAYINI İNTERNETTEN İZLEMEK İÇİN İSE LİNKE TIKLAYABİLİRSİNİZ: 

http://www.kanal5.com.tr/canli-yayin/

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum