1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bir müjde daha!
Bir müjde daha!

Bir müjde daha!

20 milyon kişinin yüzünü güldüren torba yasanın devamı gelecek...

A+A-

Yaklaşık 20 milyon kişiyi ilgilendiren torba yasa yürürlüğe girerken, bir müjde daha geldi. Yeni bir torba yasa için düğmeye basıldı. Önümüzdeki ay Meclis'e gelmesi beklenen yeni torbada taşeron işçiler, kamu çalışanları ve emeklilik ile ilgili düzenlemeler olacak. Yürürlüğe giren torba yasaya yetişmeyen talepler, yeni tasarıda yer alacak.

DİSİPLİN AFFI, DERECE
Takvim, yeni torba yasa tasarısına ilişkin çalışmalarda hangi konuların gündeme geleceği bilgisine ulaştı. Yeni torbada kamu çalışanlarıyla ilgili pek çok düzenleme gündemde. Edinilen bilgiye göre; çalışmalarda kamu çalışanlarıyla ilgili masaya yatırılacak konulardan bazıları şöyle; "Disiplin cezalarının affı, adaylıkta uyarma ve kınama cezası alanların memuriyetten çıkarılmasının engellenmesi, akademik personele zam, üniversite mezunu işçilere memurluk, emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sırınının kademeli olarak 35 yıla çıkarılması, 2005 yılından sonra göreve başlayan personel 1 derece verilmesi..."

ASIL İŞÇİYE KADRO
Muvazaa tespiti neticesinde yargının 'asıl işçidir' diye karar verdiği taşeron işçilerin kadroya alınması konusunun da torba tasarıya girmesi bekleniyor. Yeni torbada emeklilik için yıl ve yaş şartlarını tamamlamış ama prim günü eksik olanlara ilişkin düzenlemenin de yer alacağı beklentisi var. Prim günü eksiği nedeniyle emekli olamayan yaklaşık 100 bin kişi bulunuyor. Bu kişiler geçmişe dönük borçlanma imkanı verilmesini, böylece emeklilik yolunun açılmasını istiyor.(takvim)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.