1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'Bir Zamanlar Kozan' Sergisi Açıldı
Bir Zamanlar Kozan Sergisi Açıldı

'Bir Zamanlar Kozan' Sergisi Açıldı

Kozan’ın 1850 yılından buyana fotoğraflarının bulundu ‘Bir zamanlar Kozan’ sergisi Atatürk Parkı Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’de açıldı.

A+A-

Kozan’ın 1850 yılından buyana fotoğraflarının bulundu ‘Bir zamanlar Kozan’ sergisi Atatürk Parkı Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’de açıldı.

Tarihçi Yazar Abdurrahman Kütük’ün Kozan Belediyesi katkılarıyla hazırlamış olduğu fotoğraf sergisi, ziyaretçilerine adeta tarihe yolculuk yaptırıyor. Sergiyi açan Çukurova Üniversite Öğretim Elemanı Abdurrahman Kütük, bir şehrin ana medeniyetinin kültür olduğunu söyledi. Kozan’ı medeniyetin beşiği olarak kabul ettiklerini belirten Kütük, “Eğer tarih, kültür, sanat edebiyat olmazsa kuru bir şehirdir. Sadece binalardan müteşekkil bir şehir haline gelir ki o zaman o şehrin ruhu olmaz. Kozan ruhu yüksek bir şehir. Gerek medeniyet gerek sanat gerek edebiyat olarak dolu dolu bir şehir. Bu şehrin zenginliklerini de ortaya çıkarmakta bizim gibi tarihçilere düşüyor. Onun için yıllardır Kozan fotoğraflarını biriktiriyordum. Artık belli bir kıvama geldiğini düşünerek böyle bir sergiyi açmayı uygun gördüm. Kozan 1850 yılından bu güne kadar hangi serüvenlerden geçmiş bunları göstermek istedim.” dedi. Serginin açılışına katılan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, “Tarih ve kültür şehir Kozan’ı anlatan fotoğrafların sergilenmesi bizim için mutluluk verici. Hocamızı açmış olduğu sergiden doladı kutluyorum.” diye konuştu. Serginin açılış kurdelesini Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kent Konseyi Başkanı Süleyman Sezen, Tarihçi Yazar Abdurrahman Kütük birlikte beraber kesti.
Sergininin 7 Hazirana kadar açık kalacağı kaydedildi.
CİHAN

'Bir zamanlar Kozan' sergisi açıldı

'Bir zamanlar Kozan' sergisi açıldı

'Bir zamanlar Kozan' sergisi açıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.