1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bıyıklı: Müşteriler Sizi Terk Etmeden Siz Alışkanlıklarınızı Terk Edin
Bıyıklı: Müşteriler Sizi Terk Etmeden Siz Alışkanlıklarınızı Terk Edin

Bıyıklı: Müşteriler Sizi Terk Etmeden Siz Alışkanlıklarınızı Terk Edin

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF), Kelkit Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD), Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası ve Kelkit Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ortaklaşa düzenlediği ‘Müşteri Şikayetleri ve İtirazlarını Fırsata Çe.

A+A-

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF), Kelkit Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD), Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası ve Kelkit Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ortaklaşa düzenlediği ‘Müşteri Şikayetleri ve İtirazlarını Fırsata Çevirme Teknikleri’ konulu konferans Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde düzenlendi.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı’nın konuşmacı olduğu konferansı Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cafer Hırık, Kelkit Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Bingöl, çok sayıda esnaf, tüccar, işadamı ve çalışan dinledi.

Konferansla ilgili konuşan Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cafer Hırık, dünyanın hızla değiştiğini ve Kelkit’te yaşayan esnaf ve işadamlarının da bu değişime ayak uydurmaları gerektiğini söyledi. Bingöl, “Bu tür programlar esnafımızın, işadamımızın ufkunu açmasında, dünyada meydana gelen değişiklikleri görmesinde son derece yararlı oluyor. Bundan sonra da bu tür konferansların devamını getirmeliyiz.” dedi.

Kelkit Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Bingöl de esnafın kendini yenilemesi için bu tür konferansların önemine dikkat çekerek, “Bizleri kırmayarak Samsun’dan bu akşam bilgi ve tecrübelerini bizimle paylaşacak olan KASİF Genel Sekreteri sayın Yaşar Bıyıklı’ya teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı konferansa müşteri memnuniyeti ve müşterilerle satıcılar arasında olması gereken diyalogların öneminden bahsetti.
Müşterilerin eskiden velinimet, sonra kral, şimdi ise işletmelerin kar ortağı konumunda olduğunun altını çizen Bıyıklı, şunları söyledi: “Bugün gerek işletmelerin ihtiyaç duyduğu, gerekse müşterilerin muhatap olmak istediği satış temsilcisi, sıradan bir satış temsilcisinden ziyade birer 'kârlılık uzmanı' ve 'satış danışmanı' niteliğindedir. İşletmelerin mevcut müşterileri elde tutması, ardından da rakiplerin boşalttığı alanı doldurmaya öncelik vermesi gerekiyor. Bu dönemde en önemli işimiz hiç kuşkusuz müşteri potansiyelini korumaktır. Çünkü var olan müşteriyi korumak yenisini kazanmaktan 5 kat daha kârlı. Mevcut müşterilerinizle iletişim halinde olmaya, onların beklentilerine cevap vermeye ve aynı zamanda müşteri portföyünüzü genişletmeye çalışmalısınız."

ŞİKAYETLERİ DİKKATE ALIN

Her şikayetin, müşteri tarafından işletme sahibine verilen bir armağan olduğunu ifade eden Bıyıklı sözlerini şöyle sürdürdü: “Şikayet ile müşteri, işletmenizde ne gibi bir sorun olduğunu ve bu sorunu nasıl düzelteceğiniz hakkında, parayla bile atın alamayacağınız bilgileri size sunar. Şikâyetler size, müşteriyi mutlu etme şansı verir. Şikâyetler ağrı gibidir. İşletmenizde bir şeylerin ters ittiğinin haberini verir. Şikâyetler sayesinde mal ve hizmet sisteminiz aksaklıklardan kurtularak kusursuzlaşır ve güçlenir. Bu nedenle akıllı tacirler; müşterilerini daha başka şikâyetlerini söylemeleri için cesaretlendirir. Şikâyet kanallarını sürekli açık tutan işletmeler daima gelişir ve büyür.”

Konferansı dinlemeye gelen esnaf ve işadamlarını uyaran Bıyıklı, “Dünya hızlı bir değişimden geçiyor. Hepiniz bu değişime ayak uydurmalısınız. İnsanın en büyük düşmanı alışkanlıklarıdır. Eski ticari alışkanlıklarınızı değiştirmediğiniz zaman müşteriler sizi değiştirecektir. Müşteriler sizi değiştirmeden siz alışkanlıklarınızı terk edin.” tavsiyesinde bulundu.

HZ. PEYGAMBER’DEN (SAV) TÜCCARLARA MÜJDE

Gençliğinde ticaretle meşgul olan Hz. Muhammed (sav)'in aynı zamanda tüccarların piri, önderi ve lideri olarak kabul edildiğini söyleyen Bıyıklı, "Peygamberimiz'in ‘Doğru sözlü, dürüst ve güvenilir tâcir (tüccar), kıyamet günü nebîler, sıddîklar ve şehitlerle beraber haşrolur.’ Hadis-i Şerifi ile, doğru sözlü, dürüst ve güvenilir Müslüman tüccarlara kıyamet gününde şehitlerle, sıddıklarla beraber olma gibi çok yüksek bir mertebeyi müjdeliyor. Alın Efendimiz'in bu müjdesini çerçeveleyin, işyerinizin, evinizin ama önce kalbinizin en güzel yerine asın.” ifadesini kullandı.

Konferans sonunda kısa bir değerlendirme yapan KESİAD Başkanı Eyüp Mutlu yeni kurulan bir dernek olduklarını belirterek, “Bizler de iş dünyasının birer temsilcisi olarak iş piyasasının sosyo-ekonomik problemlerinin çözümünde elimizi taşın altına koymaya karar verdik ve Kelkit Sanayici ve İşadamları Derneği’ni kurduk. Kelkit Sanayici ve İşadamları Derneği olarak, bir taraftan yapılanmamızı tamamlarken diğer taraftan da bölge illerimizdeki iş hayatı dernekleri ile birlikte hareket etmeye başladık. Ve bunun için önce kısa adı KASİF olan Karadeniz Sanayici ve İşadamı Dernekleri Federasyonu, ardından da Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu'a (TUSKON) üye olarak faaliyetlerimizi sürdürmeye başladık. Artık KESİAD olarak, ilçemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve üyesi bulunduğumuz KASİF ve TUSKON ile birlikte üyelerimize, ilçemize ve ülkemize daha fazla hizmet etmek için çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Konferans sonunda katılımcılara KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı’nın kaleme aldığı ‘Satış Teknikleri’ adlı kitabı hediye edildi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.