1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. BM HATAY'DA YARDIM OFİSİ AÇMAYI İSTİYOR
BM HATAYDA YARDIM OFİSİ AÇMAYI İSTİYOR

BM HATAY'DA YARDIM OFİSİ AÇMAYI İSTİYOR

Birleşmiş Milletler Gaziantep İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi Başkanı Nathalie Fustier, çadırkentlerde kalan Suriyelilere yönelik yardımların koordinasyonuna yönelik Hatay'da ofis açmayı arzuladıklarını söyledi.

A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Gaziantep İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Başkanı Nathalie Fustier, çadırkentlerde kalan Suriyelilere yönelik yardımların koordinasyonuna yönelik Hatay'da ofis açmayı arzuladıklarını söyledi.

BM OCHA Başkanı Nathalie Fustier, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti. BM Gaziantep İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi olarak Hatay'da geçici olarak çadırkentlerde misafir edilen Suriyelilere insani yardımda bulunmak istediklerini ve bu anlamda gerek Kızılay gerekse Dışişleri Bakanlığı ile irtibat halinde olduklarını ifade eden Fustier, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, insani gerekçelerle misafir ettiği Suriyelilere yönelik yardımlarını da takdirle karşıladıklarını söyledi. Fustier, Hatay’da da bu anlamda bir ofis kurma arzusunda olduklarını sözlerine ekledi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Fustier’e bu anlamlı görevlerinin hayırlı olması dileğinde bulundu. Vali Lekesiz, Hatay'da insani gerekçelerle geçici olarak çadırkentlerde misafir edilen Suriyelilerin her türlü ihtiyacının devlet tarafından karşılandığını, ayrıca sivil toplum kuruluşlarının ve hayır kurumlarının da Kızılay aracılığı ile yardımda bulunabildiklerini aktardı. Lekesiz, "Göreviniz kolay bir görev değil, ancak zor durumdaki insanlara yardım eli uzatabilmenin verdiği hazzı da yaşatan bir görev. Bu duyarlı davranışınızdan dolayı teşekkür ederiz." dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.