1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Boğazlıyan’da Aile Eğitimi Alan 12 Kursiyere Sertifikaları Verildi
Boğazlıyan’da Aile Eğitimi Alan 12 Kursiyere Sertifikaları Verildi

Boğazlıyan’da Aile Eğitimi Alan 12 Kursiyere Sertifikaları Verildi

Yozgat’ın Boğazlıyan Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen aile eğimi kursuna katılan 12 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

A+A-

Yozgat’ın Boğazlıyan Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen aile eğimi kursuna katılan 12 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, AB ve UNİCEF'in desteği ile yürütülen 'Çocuk Koruma Mekanizmalarının İlçe Düzeyinde Modellenmesi Projesi' kapsamında Yozgat’ın Boğazlıyan Merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu tarafından 8 hafta süren '7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı' kursu düzenlendi. Kursla ilgili okulda gerçekleştirilen sertifika törenine Kaymakam Coşkun Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Şube Müdürü Mustafa Şimşek, Şube Müdürü Eyüp Aracı, okul müdürü Kadir Erdem, müdür yardımcısı Ercan Erkuş ve öğrenci velileri katıldı.

Kaymakam Coşkun Öztürk, yaptığı konuşmada eğitimin önemine değindi. Öztürk, şöyle konuştu: "Hayat devam ettiği sürece eğitim her zaman sürecektir. Gelişmiş ülkelerdeki öğretimle Türkiye'deki eğitim arasında bir fark yoktur. Onların üniversite düzeyinde verdiği bilgiyi biz çocuklarımıza lise seviyesinde yüklüyoruz. Ama bizim üniversitedeki gençlerimiz gelişmiş ülkelerdeki lise talebeleri kadar kendilerini doğru ve düzgün ifade edemiyorlar. O zaman bir sorun var. Nerde bu sorun? Biz eğitim veremiyoruz. Eğitim nedir? Bireylerde davranış değişikliği yapacak bilgiyi aktarmaktır. Şimdi değişmeye başladık. İşte şimdi okullarımızda gerçek eğitim veriyoruz. Anne-baba eğitimleri bunun için önemli. Gerçek eğitim, kişisel gelişim eğitimi vermeye başladığımız için önemli. Onun için bu eğitime katılanlar geçmişteki hatalarına fazla takılmamalı, kendilerine haksızlık etmemeli."

Kaymakam Öztürk, okul rehber öğretmeni Ebru Develioğlu'na teşekkür ederek bu programın yeni eğitim öğretim yılında ilçe genelinde devam etmesini istedi.
Konuşmaların ardından Kaymakam Öztürk, aile eğitimi kursuna katılan kursiyerlere sertifikalarını verdi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.