1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Boğulma Vakaları Artınca Polis Seminer Vermeye Başladı
Boğulma Vakaları Artınca Polis Seminer Vermeye Başladı

Boğulma Vakaları Artınca Polis Seminer Vermeye Başladı

Şanlıurfa Toplum Destekli Şube Müdürlüğü, bilinçsizlik, tedbirsizlik ve imkânsızlıktan kaynaklanan sebeplerle çocukların su kanallarında hayatlarını kaybetmesinin önüne geçmek için çalışma başlattı.

A+A-

Şanlıurfa Toplum Destekli Şube Müdürlüğü, bilinçsizlik, tedbirsizlik ve imkânsızlıktan kaynaklanan sebeplerle çocukların su kanallarında hayatlarını kaybetmesinin önüne geçmek için çalışma başlattı.

Birecik 11 Temmuz İlkokulu Konferans Salonu'nda, jandarma personeli ve Birecik İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline, boğulma vakalarının en aza indirilmesi için eğitim semineri verildi. Ardından, Birecik Belediye Kültür Salonu'nda ilkokul öğrencilerine suya girmenin tehlikeleri anlatıldı.

Şanlıurfa Toplum Destekli Şube Müdür Yardımcısı Enver Başar, yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar köy okulları da dâhil, toplamda 180 okula seminer verildiğini, bu okulların özellikle suya yakın ve dezavantajlı okullardan oluştuğunu ifade etti. Başar, “Hedefimiz yüz 100 olarak Şanlıurfa ve ilçelerde 50 bin öğrenciye seminer vermek. Cezai tedbirlerin alınması noktasında ilgililere uygulanacak cezai yaptırım, kurum ve kurumlar arası düzeyde insan kaynakları eğitimleri vermeye başladık. İmkânsızlıkların yok edilmesi noktasında merkez ve ilçeleri kapsayan bir veri havuzu oluşturulması hedefleniyor. Destek ziyaretleriyle yüzme havuzlarının bulunduğu kurumların en üst yetkilisinin desteklerini almaya çalışacağız. Merkez ve ilçelerin kapasiteleri belirlenerek kara noktalara yakın yerlerde yaşayan çocuklara öncelik verilerek planlama çalışmaları, lojistik planlama bütçeleri yapılacak. Bilinçlendirme ve bilgilendirme faaliyetleri kapsamında afiş, broşür, pankart vb. çalışmalar sürdürülüyor. İlçe emniyet müdürlükleri ve jandarma tarafından da benzer faaliyetlerin yapılması takip edilecek. Amacımız, geçen yıl sadece Şanlıurfa il ve ilçelerinde yaşanan yaklaşık 80 boğulma vakasını en aza indirmek ve hatta sıfıra indirmektir.“ şeklinde konuştu.

Vatandaşlara suya girmenin tehlikeleri hakkında bilgi verilmesi gerektiğini söyleyen Birecik Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Başkomiser Gökhan Genç ise “Boğulma vakaları, Birecik ilçesinde çok yaşanıyor. Fırat Nehri kenarında öncelikle vatandaşlarımızı ikaz edeceğiz. Gerekirse tutanak tutacağız. Yapılan ikaz ve uyarılara uymayan vatandaşlara ise Kabahatler Kanunu çerçevesinde 182 TL para cezası uygulanacak." Program, yapılan seminerlerin ardından sona erdi.



CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.