1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bolu Valisi Özçimen, Karla Mücadele Çalışmalarını İnceledi
Bolu Valisi Özçimen, Karla Mücadele Çalışmalarını İnceledi

Bolu Valisi Özçimen, Karla Mücadele Çalışmalarını İnceledi

Vali İbrahim Özçimen, Bolu Dağı'nda kar ve tipi altında çalışan trafik ve Karayolları ekiplerini ziyaret ederek, tatlı ikram etti.

A+A-

Vali İbrahim Özçimen, Bolu Dağı'nda kar ve tipi altında çalışan trafik ve Karayolları ekiplerini ziyaret ederek, tatlı ikram etti. Köy yollarını açmaya çalışan özel idare ekipleri ile 112 çalışanlarını da ziyaret eden ve tatlı ikram eden Vali Özçimen yol açma çalışması yapan ekiplere "Haydi aslanlarım" diye hitap etti.

        Vali İbrahim Özçimen, gece saatlerinde kar yağışı altında Bolu Dağı'nda görev yapan Karayolları ve polis ekiplerini ziyaret ederek tatlı ikram etti. Vali Özçimen, Karayolları 41'inci Şube Şefi İlkay Aktuğ ve Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürü Murat Sönmez'den yolların durumu hakkında bilgi aldı.

        Vali Özçimen, kar ve tipi altında çalışan Karayolları ve trafik ekiplerine “Bizlerin maaşlarını veren halkımız için çalışarak bir nebzede olsa onlara olan borcumuzu bu şekilde ödeme gayretinde olacağız. Şu anda belki uyuyamayacağız, ama halkımız için önemli bir görev yapmış olacağız. Onların can ve mal güvenliği için önlemler alacağız. Göreyim sizi aslanlarım.” dedi.

        Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yolda kalan ve zincir taktığı sırada yakıtı donan bir TIR sürücüsünün de yanına giden Vali İbrahim Özçimen, yolda kalan diğer sürücüler ile de konuşarak bilgiler aldı. Yolculuk esnasında dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Vali Özçimen, onlara tatlı ikram etti.

        Vali İbrahim Özçimen, Bolu merkeze bağlı Gölköy'de yol açma çalışması yapan il özel idaresi çalışanlarını da ziyaret etti,. Bir ara greyderi kullanarak yol açma çalışmasına destek verdi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Yol açma çalışması yapan greyder operatörüne teşekkür eden Vali İbrahim Özçimen, "Çocuklarınıza ve eşlerinize de teşekkür ediyoruz. Çünkü siz bizim için çalışıyorsunuz, onlar bekliyorlar. Ama biraz daha beklesinler. İki gün sonra bu kar diner, ama şimdi sizin hizmet zamanınız. Fırsat bu aynı zamanda. Vatandaşlarımız sizlerin hizmetlerinizi takdir ediyorlar." ifadelerini kullandı.

        Yol açma çalışmalarının yapıldığı alanda görevlerini yapmaya çalışan basın mensuplarına da tatlı ikram eden Vali İbrahim Özçimen, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, şunları söyledi: "Bizimle beraber kamunun bilgi edinme hakkını, bilgi özgürlüğünü sağladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerin de bu önemli gününü tebrik ediyorum. Dağın başında siz ayrı kamu, biz ayrı kamu görevi görüyoruz."

        Vali Özçimen daha sonra, 112 Acil Servis Komuta Merkezi’ne de bir ziyaret gerçekleştirerek, 112 acil servisin çalışma sistemini yerinde gördü, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık’tan ve görevlilerden geniş bilgi aldı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Özçimen, şunları ifade etti: “Şu anda içinde bulunulan şartları çok ağır olduğundan görev başındaki personeli ziyaret ederek, her zaman onların yanında olduğumuzu göstermek istedim. Şu anda şartlar gerçekten son derece ağır. Müthiş bir soğuk var ve bu soğuk daha da artacak. Yarın çok daha soğuk bir gün olacak. Arazide çalışan, yol açmak için çalışan, hasta kurtarmak için çalışan, trafik güvenliğini sağlamak için çalışan, nöbet bekleyen polislerimize ve askerlerimize Allah yardım etsin. Gerçekten şartlar çok ağır ve bu şartlarda biz vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için bu tedbirleri alıyoruz. Bu ziyaretimizde o amaçla hem güvenlik görevlilerimiz hem ulaştırma görevlilerimizi hem sağlık görevlilerimizi denetlemek, yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve onlara moral ve motivasyon vermek amacıyla yaptık.''

        KAR LASTİĞİ TAKMAMAK KAZALARA SEBEP OLDU

        Kar yağışının etkili olduğu sürece TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde ölüm ve yaralanma ile sonuçlanan 3 kazanın meydana geldiğini ifade eden Vali Özçimen, bu kazaların ana sebebinin kar lastiği takmamak olduğunu dile getirdi. Kar yağışının geleceğinin önceden bilindiğini belirten Vali Özçimen, ''Çok üzgünüm ki haklı çıktım. Keşke haklı çıkmasaydım. Bu karın geleceği biliniyordu. Kışın Bolu'da kar olur. Bolu, İstanbul - Ankara yolunun dağlık kesimi. Güzergaha baktığınızda İstanbul'dan çıkınca Kaynaşlı'ya kadar düz geliyorsunuz. Rakım ortalama 30'larda 50'lerde falan. Burada hem kar tutmuyor, hem de viraj ve rampa yok. Ardından yine bizim hudutları geçerken Cankurtaran'dan sonra inişe başlıyorsunuz. Oradan sonra hem kar azalıyor hem de rampa ve virajlar azalıyor. Bizim bölgede kar çok, buz çok, rampa çok, viraj çok. Kabak lastikle yola çıktığınızda aslında sadece kendinizi tehlikeye atmıyorsunuz. O trafikten istifade eden başka insanların hayatlarını da, onların can güvenliğini de tehlikeye atıyorsunuz. Buna hakkınız yok. Biz kendi ilimizde kabak lastiklerle yola çıkılmasına izin vermiyoruz.'' diye konuştu. CİHAN

Bolu Valisi Özçimen, karla mücadele çalışmalarını inceledi

Bolu Valisi Özçimen, karla mücadele çalışmalarını inceledi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.