1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. “BOMBA İDDİANAME”
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

“BOMBA İDDİANAME”

A+A-

“BOMBA İDDİANAME”

BOMBA İDDİANAME, ANKARA’NIN GÖBEĞİNDE PATLAYACAK!!

‘YOLUN AÇIK OLSUN SAVCI BEY’

Kolay değil hem milyonlarca liralık hayali ihracat olayını ortaya çıkartacaksın; hem de olayın içerisinde olduğu iddia edilen bürokratlar hakkında iddianame hazırlayacaksın. Ama savcı Mustafa Kemal Gül ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) Mali Bürosu’nun alnı ak polisleri bunu başardı. Yılmadılar, mesleklerinin gereği neyse onu yaptılar. Kim devletin kasasını sömürüyor, kim yetim hakkı yemeye çalışıyorsa ‘dur’ demeyi bildiler. Ve sonunda milyonlarca liralık hayali ihracatta kiminle ilgili iddia varsa hepsini aynı kefeye koymasını bildiler.

Dediğim gibi iddianame hazır! İçerisinde kelli felli bürokratların olduğu iddianame yakında Ankara’nın göbeğinde bomba gibi patlayacak!! Birbirinden ilginç telefon konuşmaları, polisin saatlerce uğraşıp çektiği video görüntüleri birilerini rahatsız edecek.. Ulusal basını takip ettiyseniz zaten şimdiden ilerideki günlerde kopacak fırtınayı tahmin edebilirsiniz.

Hepsi ifade verdi!..

Gümrüğün üst düzey bazı bürokratları,  İstanbul Gümrükleri’nde görevli bazı yetkilileri, olaya adları karışan muayene memurları, bazı gümrük müfettişlerinin ifadeleri alındı. Haber ulusal yayın yapan gazetelerde yayınlandı. Unutmadan şunun altını da önemle çizmek isterim. İddianamenin tamamlanmasıyla birlikte, dosya ile ilgili gizlilik kararı da kalkmış oldu. Göreceksiniz bu soruşturma ile ilgili birçok şey yakında ulusal basında çarşaf çarşaf yayınlanacak. Kamuoyu devletin kasasını hortumlamaya çalışanların neler yaptığını ve kollarının nerelere kadar uzandığını kendi gözleriyle görecek!

TEBRİKLER İSTANBUL MALİ BÜRO, TEBRİKLER SAYIN SAVCI YOLUNUZ AÇIK OLSUN!! Bu soruşturmayla herkesin adalet karşısında eşit olduğunu hepimize gösterdiniz. Şimdi şüpheliler Türk Adaleti’nin önünde hesap verecek. Kiminin suçu sabit görülerek ceza alacak, kimisi de aklanacak. Ama yalnız yapan değil, yapana yardım ettiği iddia edilen bürokratta kanun karşısında hesap verecek.

-DANIŞTAY BOYUTU-

Sevgili okurlarım, değerli yol arkadaşlarım, iddianamesi hazırlanan hayali ihracat soruşturmasının boyutları gerçektende çok büyük. İddialar yenilir yutulur cinsten değil! Örnek mi istiyorsunuz alın size olayın DANIŞTAY boyutu. Bu bölümün nedenli önemli olduğunu, 21Haziran 2012 tarihli Yeni Şafak Gazetesi’nin “Hayali İhracat Danıştay’da görüntülendi” haberinde görebiliriz. Bakın iddianamedeki bu bölüm bile herkesi hayrete düşürecek. Bekleyin az kaldı, iddianameyi basında okudukça gerçekten olayı ortaya çıkartanlara siz de teşekkür edeceksiniz. Az kaldı, biraz sabır!

Telefon, Faks ve Mailleriniz benim için çok önemli

Bütün yazılarımda mutlaka demişimdir; benim için faks telefon ve maillerinizin ayrı önemi var diye.. Gerçektende öyle. Tarafıma gönderdiğiniz bütün konuları sıkı sıkıya takip ediyorum. Hepsini elimden geldiğince araştırıyorum. Faks, telefon ve mailleriniz bana güç veriyor; çalışma azmimi kamçılıyor adeta. İşte son yazımdan sonra bana gönderdiğiniz önemli bilgiler. Bende kamu görevi yapan bir gazeteci olarak aynen ilgililere aktarıyorum:

1-) Öncelikle Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin son durumunu sizlere aktarayım. Çünkü tarafıma bu konuda çok sayıda yorum gelmekte..  Yönetmeliğin, Başbakanlığa gönderildiği ve daha sonra da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe gireceği yönünde önemli bir bilgiye ulaştım. Yer değiştirmelerde, büyük bir olasılıkla Mübarek Ramazan Ayının sonuna kalabilir. Ve yine sağlıklı bir yer değiştirme olmayacağı, bazı sıkıntıları da beraberinde getireceği iddia ediliyor.

2-) İkinci konumuz ise, Mersin ve Susam İthalatı.. Bu işlemleri takip eden bazı gümrük müşavirlerinin de rüşvet istendiği, verilmediği takdirde işlemlerin sarı hattan kırmızı hatta sevk edildiği, gönderilen maillerde iddia edilmekte ve hatta bölge müdürünün bu konuyla ilgili olarak yüzleştirme yaptığı ayrıca bundan da bir netice çıkmadığı maille en ince ayrıntısına kadar bana aktarılmaktadır. Susam İthalatı’na dikkat diyelim ve Ankara’yı buradan uyaralım!

3-) Üçüncü konumuz ise, daha vahim. İstanbul Bölge Müdürlüğü uzlaşma komisyonu yakın bir tarihte ithalatta bir şirketin 498 Bin TL. damping vergisinin silindiği, firmanın unvanı adresi ve gümrük müşavirinin adresleri bende mevcuttur. İsteyen yetkiliye de verebilirim. Bu uzlaşma komisyonunun tabii ki bir başkanı var! Onun da unvanı düne kadar İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı idi ama şimdi Tekirdağ Bölge Müdür Vekili olarak atandığı bilgisine ulaştım. Şimdi sesinizi duyar gibiyim; ben öküzün altında buzağı falan aramıyorum, ben sadece buradan kutluyorum o yetkilileri!!!

4-) 4. konumuza geldiğimizde de, İstanbul’da bir rüzgâr esiyor diyelim onun da adı PERUK ancak kafadan peruk rüzgâra rağmen bir türlü uçmuyor çünkü peruk sağlam monte edilmiş! ‘Eee Ne Diyorsun Sende Aykut Bey?’ dediğinizi duyar gibiyim. Bu bizim peruk, İSTANBUL Halkalı tarafında çok dolaşıyor yolu da D.4’e çıkıyormuş.. Şimdilik bu kadar diyorum anlayan anlamıştır zaten.

YENİ YAZIMDA, YİNE YEPYENİ HABERLERLE BULUŞMAK ÜZERE…

YAZARIN NOTU

Gümrükte artık Kırmızı Hattın adı var ama kendi yok! Bunun en son örneği Halkalı Gümrüğü’ne bağlı bir antrepoda yaşandı. C.C. adlı muayene memuru, eşyaları muayene ettiğini söylemesine rağmen görevlilerce kamera kayıtlarının incelenmesi neticesinde antrepoya gitmediği ve eşyayı muayene etmediği ortaya çıkartıldı! Gümrük kimlere emanet?

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum