1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bornova Belediyesi 300 Genç Kâşife Belge Verdi
Bornova Belediyesi 300 Genç Kâşife Belge Verdi

Bornova Belediyesi 300 Genç Kâşife Belge Verdi

İzmir'de Bornova Belediyesi'nin, çocukların bilime merakını arttırmak ve dünyayı deneylerle daha iyi anlamalarını sağlamak için açtığı Genç Kâşifler Bilimevi, yeni dönem mezunlarını verdi.

A+A-

İzmir'de Bornova Belediyesi'nin, çocukların bilime merakını arttırmak ve dünyayı deneylerle daha iyi anlamalarını sağlamak için açtığı Genç Kâşifler Bilimevi, yeni dönem mezunlarını verdi. Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, geleceğin bilimadamlarının yetiştiği programı başarıyla tamamlayan 300 ilkokul ve ortaokul öğrencisine katılım belgelerini, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır verdi. Bunlarla birlikte genç kâşiflerin sayısı 5 bin 300’ü buldu.

Belediyenin Çamdibi BELGEM binasında açtığı Genç Kâşifler Bilimevi'nde fen, kimya, matematik ve biyoloji dallarında uygulamalı eğitim veriliyor. İlçe genelindeki okullarda sınıf öğretmenleri tarafından seçilen bilime meraklı öğrenciler, üçer aylık dönemler halinde merkezdeki kursa katılıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde çeşitli deneyler yaparak bilim öğreniyorlar. Amaçlarının çocuklara bilimi deneylerle sevdirmek olduğunu belirten Başkan Sındır, yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın bilimsel düşünmeyi öğrenerek, yaşamı ve evreni bu gözle görebilmelerini sağlamak istiyoruz. Genç Kâşifler Bilimevi’nde eğitim alan çocuklarımızın geleceğin bilimadamları olması en büyük isteğimiz. Aklın ve bilimin yolunda, özgür düşünen bireyler yetiştiriyoruz.” dedi. CİHAN

Bornova Belediyesi 300 genç kâşife belge verdi

Bornova Belediyesi 300 genç kâşife belge verdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.