1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bornova'da Dört Mahalleye Geçişi Sağlayan Ana Yol Genişletildi
Bornovada Dört Mahalleye Geçişi Sağlayan Ana Yol Genişletildi

Bornova'da Dört Mahalleye Geçişi Sağlayan Ana Yol Genişletildi

İzmir'in Bornova Belediyesi Kızılay, İnönü, Atatürk ve Evka-4 mahallelerine merkezden ulaşımı sağlayan, Kızılay Yokuşu olarak bilinen 467 ve 472 sokaklarda başlattığı kamulaştırma hamlesini, tek gidiş geliş olan yolu çift gidiş geliş yapıp 10 metreden 15.

A+A-

İzmir'in Bornova Belediyesi Kızılay, İnönü, Atatürk ve Evka-4 mahallelerine merkezden ulaşımı sağlayan, Kızılay Yokuşu olarak bilinen 467 ve 472 sokaklarda başlattığı kamulaştırma hamlesini, tek gidiş geliş olan yolu çift gidiş geliş yapıp 10 metreden 15 metreye çıkararak tamamladı. Kış şartlarında dik ve dönüş açısının dar olması sebebiyle trafik güvenliğinin riske girdiği yokuşta yol genişletme kararı alan belediye, yol ve yeşil alan oluşturmak amacıyla 28 evi yıkıp 2 bin 747 metrekare alan kazandı. Bunun için hak sahiplerine 2 milyon 344 bin lira bedel ödendi.

Yeni yol düzenlemesiyle gelen en büyük kolaylık ise Malazgirt İlkokulu’nun da bulunduğu 467 Sokak'tan 472 Sokak'a dönüşte yolun darlığı sebebiyle yaşanan sıkıntının tamamen ortadan kalkması oldu. Yolun bu kısmında genişlik 25 metreye çıktı. Böylelikle arabalar için rahat dönüş imkanı sağlandı. Düzenleme kapsamında yol kenarında yeşil alan da oluşturuldu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.