1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Borsa İstanbul'un yeni ortağı EBRD
Borsa İstanbulun yeni ortağı EBRD

Borsa İstanbul'un yeni ortağı EBRD

EBRD, Borsa İstanbul'a yüzde 10 oranında ortak oldu. Borsa İstanbul da üç yabancı borsa ile temas halinde ve ortaklık için görüşmeler devam ediyor.

A+A-

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Borsa İstanbul'a yüzde 10 oranında ortak oldu.
EBRD ile Borsa İstanbul arasındaki ön protokol imza töreninde konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, halka arz öncesinde uzun vadeli olarak yapılandırılan yatırımın EBRD'nin 2021'e kadar Borsa İstanbul hissedarı olacağını garanti edeceği bilgisini verdi. Dinç, anlaşmanın bu yönüyle Türkiye ekonomisine ve Borsa İstanbul'un potansiyeline duyulan güveni yansıttığını dile getirdi.

Söz konusu anlaşmanın Türkiye sermaye piyasasına yatırım yapmayı, burada rol almayı düşünen yatırımcılar için önemli bir mesaj olduğunu vurgulayan Dinç, "Özellikle seçimlerden hemen önce, genelde daha önceki seçimlerde Türkiye'nin volatilitesi, kırılganlığı tartışılırken böyle bir ortamda EBRD'nin burada yer almayı düşünmesi ve bunu böyle bir zamanda yapması Türkiye'nin uzun dönemdeki geleceğine, potansiyeline olan inancını yansıtıyor" diye konuştu. 

'Üç borsa ile görüşüyoruz'

EBRD'nİn ortak olmasıyla gelen parayı Hazine'ye aktaracaklarını vurgulayan Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak kendimiz başka ortaklıklar yapar isek, orada kullanabiliyoruz.
Uzakdoğu ve Amerika'dan. Yatırım yapmayı düşündüğümüz bazı borsalar var. Konuşuyoruz ama şu an sonuca yakın değiliz. Ortaklık için 3 borsa ile temasımız var." 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.