1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bosna-hersek Heyeti, Vali Aksoy’u Ziyaret Etti
Bosna-hersek Heyeti, Vali Aksoy’u Ziyaret Etti

Bosna-hersek Heyeti, Vali Aksoy’u Ziyaret Etti

Samsun ile Brçko kentleri arasında imzalanan kardeş şehir protokolü töreni için Samsun’a gelen Bosna Hersek Türkiye Büyükelçisi Dragolijup Ljepova ile...

A+A-

Samsun ile Brçko kentleri arasında imzalanan kardeş şehir protokolü töreni için Samsun’a gelen Bosna Hersek Türkiye Büyükelçisi Dragolijup Ljepova ile Brçko Belediye Başkanı Miraslov Gavric, Vali Hüseyin Aksoy’u ziyaret etti. Ziyarette Bosna heyeti, Samsun ile kardeş şehir olmanın kendileri için taşıdığı önemi vurguladı.

Şehri hakkında Vali Aksoy’a bilgi veren Brçko Belediye Başkanı Gavric, şehrin Samsun ile çok sayıda benzerlikleri bulunduğunu kaydetti. Deniz olmasa da büyük bir nehre sahip olduklarının altını çizen Gavric, Samsun’un Karadeniz’in tek büyük şehri olduğunu ve lojistikte ve ulaşımdaki avantajlarını çok iyi bildiklerini kaydetti.

Vali Hüseyin Aksoy ise kentin ekonomisi, ticareti ve tarihi hakkında misafirlerini bilgilendirdi. Samsun’un son yıllarda kamu ve özel sektör yatırımları ile hızlı değişim ve gelişim sürecinde olduğunu ifade eden Vali Aksoy, medikal el aletleri sektöründe de kümelenme anlamında dünyada söz sahibi şehirlerinden biri haline gelmeye başlandığını sözlerine ekledi.

Ziyaretin sonunda Brçko Belediye Başkanı Miraslov Gavric, Vali Aksoy’a üzerinde ülkesinin amblemi bulunan altın işlemeli demir para; Vali Aksoy ise misafirlerine Samsun’un kültürünü yansıtan işlemeli bir kilim deseni hediye etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.