1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Boyabat Bazalt Kayalıkları Turizme Kazandırılıyor
Boyabat Bazalt Kayalıkları Turizme Kazandırılıyor

Boyabat Bazalt Kayalıkları Turizme Kazandırılıyor

Sinop’un Boyabat ilçesinde yer alan 'Tabiat Anıtı Bazalt Kayalıkları' turizme kazandırılıyor.

A+A-

Sinop’un Boyabat ilçesinde yer alan 'Tabiat Anıtı Bazalt Kayalıkları' turizme kazandırılıyor. Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında çevre düzenlemesi yapılan doğa harikası kayalıklar ilgi bekliyor.

Boyabat Kaymakamlığı’nın Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çevre düzenlemesi yaptırdığı Tabiat Anıtı Bazalt Kayalıkları alternatif turizm alanları içinde gösteriliyor. Müthiş doğal görünümü ile ilgi odağı haline gelen bazalt kayalıklarında incelemelerde bulunan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, kayalıkların turizme kazandırılması için çalışacaklarını söyledi. Boyabat Bazalt Kayalıklarının Türkiye’nin koruma altında yer alan 106. Milli parkı olduğuna dikkat çeken Köşger, doğa harikası olan bu yerin herkes tarafından görülmesi gerektiğini söyledi. Köşger, ‘‘Gelip gezilmesi gereken bir yer. Herkesin görmesini tavsiye ediyorum. Sinop’ta görülmesi gereken eşsiz doğal bir yapı.’’ diye konuştu.

Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir de Tabiat Anıtı Bazalt Kayalıklarının Sinop ve Boyabat turizmi açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Kayalıklardaki çalışmaların Milli Parklar ve Doğal Tabiatı Koruma Bölge Müdürlüğü ile Boyabat Kaymakamlığı işbirliği ile yapıldığını ifade eden Bozdemir, 6 ay gibi kısa bir sürede kayalıkların turizme açıldığını sözlerine ekledi. CİHAN

Boyabat bazalt kayalıkları turizme kazandırılıyor

Boyabat bazalt kayalıkları turizme kazandırılıyor

Boyabat bazalt kayalıkları turizme kazandırılıyor

Boyabat bazalt kayalıkları turizme kazandırılıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.