1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Boyabatlılar Neşet Ertaş’ı Unutmadı!..
Boyabatlılar Neşet Ertaş’ı Unutmadı!..

Boyabatlılar Neşet Ertaş’ı Unutmadı!..

Sinop’un Boyabat ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü kursiyerleri, hazırladıkları bir programla geçen yıl vefat eden halk ozanıi Neşet Ertaş’ı andı!

A+A-

Sinop’un Boyabat ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü (HEM) kursiyerleri, hazırladıkları bir programla geçen yıl vefat eden halk ozanıi Neşet Ertaş’ı andı. Anma programında kursiyerler, Ertaş’ın birbirinden güzel türkülerini seslendirdi.

Şehitler ve Neşet Ertaş adına saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’yla başlayan Boyabat HEM Türk Halk Müziği Bağlama Kursu Neşet Ertaş’ı Anma Programı'nın açılış konuşmasını, HEM Müdürü Ramazan Muslu yaptı. Kursiyerlerin ilgi duyduğu alanlarda yeteneklerini daha da geliştirmesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirten Muslu, Türk kültürünü daha iyi tanımaları, dünya kültürü içindeki yerini ve önemini kavramalarının başlıca amaçlarından birisi olduğunu söyledi. İlk neslin Ertaş’ı radyolarda dinleyerek tanıdığını belirten Müdür Muslu, "Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle yeni nesil, Neşet Ertaş ve diğer sanatçıları yakından tanımış oldu. Kursiyerlerimizin hazırladığı programla Boyabatlıların Ertaş’ı unutmadığını gösterdik. Ruhu şâd olsun." diye konuştu. Daha sonra kursiyerler, öğretmen Ali Şahin’in şefliğinde, Ertaş ve babası Muharrem Ertaş’ın türkülerini seslendirdi. Programda ayrıca Neşet Ertaş’ı anlatan "Garip" isimli belgesel film de gösterildi. CİHAN

Boyabatlılar Neşet Ertaş’ı unutmadı

Boyabatlılar Neşet Ertaş’ı unutmadı

Boyabatlılar Neşet Ertaş’ı unutmadı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.