1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. BÖYLE ATAMA GÖRÜLMEDİ!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

BÖYLE ATAMA GÖRÜLMEDİ!

A+A-

BÖYLE ATAMA GÖRÜLMEDİ

MÜDÜR ATAMADA CEZAEVİ KISTASI

KARTAL PENDİK GİTTİK GELDİK

AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞINDAN HAPSE GİREN MÜDÜR HALKALI GÜMRÜĞÜNE ATANDI!

“EXPRES MÜDÜRE HEDİYE GİBİ ATAMA”

Sevgili okuyucularım merhaba. Sizlere bu yazımda ilginç ve benzeri yalnız bizim ülkemizde olabilecek bir atamanın hikâyesini anlatmak istiyorum. İlginç atamanın yapıldığı yerin Halkalı Gümrüğü, atanan kişinin adının da İsmail Şehitoğlu olduğunu belirterek yazıma devam etmek istiyorum.

152 BİN TON İÇ PİYASAYA

Efendimmmm, yıllardan 2002 Van Jandarma Alay Komutanlığı ile Van ilçesi Saray Cumhuriyet Savcılığına yapılan bir ihbar yetkilileri ayağa kaldırır. İhbarcının ağzından çıkan sözler Türkiye'nin en büyük akaryakıt kaçakçılığını adeta deşifre etmektedir. İddiaya göre Van'daki Kapıköy Gümrüğü'nden, Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE), MC–30 petrol ürünü ithal izniyle getirilen 200 bin ton motorinin 152 bin tonunun, ülke genelinde satıldığı yani iç piyasaya sürüldüğü iddia edilmektedir.

Diğer illere de sıçradı

Jandarma ile savcılık olayın ortaya çıkarılması için özel bir ekip oluşturarak titizlikle konunun üzerine giderler. 6 ay süren araştırma ve inceleme sonrasında gerçektende 200 bin ton motorinin yarısından fazlasının yani 152 tonunun ülke içerisindeki akaryakıt bayilerine dağıtılarak bugünün parasıyla 125 milyar TL haksız kazanç sağlandığı anlaşılır. Van'da başlayan soruşturma kısa süre sonra Gaziantep, Kayseri ve Ankara'ya da sıçrar.

ANKARA TAKİP ETTİ!..

Ekspres adı verilen soruşturmanın Van'daki ayağında şok gözaltılar başlar. Savcı talimatıyla 25 kişi gözaltına alınır. Gözaltına alınan kişiler arasında bu yazımın kahramanı olan o dönemin Van Kapıköy Gümrük Müdürü İsmail Şehitoğlu Bey de vardır. Şehitoğlu ile birlikte bir doçent, gümrük muayene ve muhafaza memurları ile işadamlarının da gözaltına alınması medya başta olmak üzere Ankara'nın gözünü bu operasyona çevirmesine neden olur.

ŞEHİTOĞLU TUTUKLANDI

Ankara'da da günün konusu olan soruşturmada olaya bakan Cumhuriyet Savcısı Fikret Sümbül ve İl Jandarma Komutanlığı timleri, MC–30 petrol ürünü olarak ithal edilen motorinin, belediyelerin haberi olmaksızın bazı belediyelere fatura edildiğini de belirler. Kısacası vurgun büyük, vurguncu köşeyi dönmüş tabi dönerken de devletin içinde görev yapan bazı kişileri unutmamıştır. Soruşturma sonunda o dönemin Van Kapıköy Gümrük Müdürü İsmail Şehitoğlu beyde olmak üzere birçok kişi tutuklanarak cezaevine gönderilir.

“Evet, o atandı”

Şimdi sizi duyar gibi oluyorum. Diyorsunuz ki yoksa ataması yapılan kişi o dönemin Van Kapıköy Gümrük Müdürü İsmail Şehitoğlu mu? Evet, sevgili okuyucularım TBMM Akaryakıt Kaçakcılığını Araştırma Komisyonu raporlarına da giren bu olayda ataması yapılan kişi tutuklanarak cezaevine konulan İsmail Şehitoğlu. Şehitoğlu'nun yeni görevi ise Halkalı Gümrük Müdürü.

Vatana Hayırlı Olsun!

Sevgili okurlarım; ben buradan Şehitoğlu’nu İstanbul'un önemli gümrüklerinden Halkalı Gümrüğü'ne atayan Gümrük Müsteşarlığı'nın değerli yetkililerine sormak istiyorum. Çok değerli atama komisyonunun üyeleri, bu müdürün böylesi bir olaya adının karıştığından herhalde haberiniz yok. Şimdi adları böylesi soruşturmalara karışmamış pırıl pırıl gümrükçülere ne diyecek siniz? Nasıl gönüllerini alıp onları görevlerine adapte edeceksiniz. Yaptığınız bu atamayla küstürmediniz mi şimdi onları. Offf Allahım offff... Ne diyeyim.. HALKALININ YENİ MÜDÜRÜ VATANA MİLLETE HAYIRLISI OLSUN!!

YAZARIN NOTU: İstanbul Ambarlı Gümrüğü’nde bir ayı bile dolmadan hangi gerekçe ile atanan müdürün görev yeri değişti? Yetkililerden bu sorunun cevabını, en kısa sürede bekliyorum. Cevap gelmediği takdirde ise, bu konuyu da köşemde gündeme taşıyacağımdan emin olabilirsiniz!!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum