1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Böyle bir düşünce tarihimizde yok
Böyle bir düşünce tarihimizde yok

Böyle bir düşünce tarihimizde yok

Gazze için yaklaşık olarak 53 milyon liranın toplandığını dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'den IŞİD'e tepki geldi.

A+A-

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Gazze için başlattıkları yardım kampanyası kapsamında bugün itibarıyla 52 milyon 900 bin lira toplandığını belirterek, "Yeni başlığımız 'İnsanlığın vicdanını onarmak için gelin Gazze'yi yeniden imar edelim.' Bu sadece halkımıza bir sesleniş değildir, bu aynı zamanda bütün Müslüman kardeşlerimize bir sesleniştir, çığlıktır" dedi.

Başbakanlık tarafından ramazan ayında Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden başlatılan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) koordinasyonunda devam eden Gazze'ye yardım kampanyasına ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

İslam dini ve Müslümanların tarihin en zor süreçlerinden geçtiğini belirten Görmez, "Bir taraftan yanı başımızda kardeş katline sahne olan topraklar, Suriye'de, Irak'ta çok acı hadiseler yaşanırken bir taraftan da Müslümanlar arasındaki bu ihtilaf adeta silahlara dönüşüp, ramazan boyunca Gazze'nin başına bomba olarak yağmaya devam etti" diye konuştu.
 

"BÖYLE BİR DÜŞÜNCE TARİHİMİZDE YOK"


"Diyanet İşleri Başkanı ve bir Müslüman olarak, İslam dünyasında olup bitenleri izah etmekte ve sorulan sorulara cevap vermekte zorlanıyorum" diyen Görmez, şunları kaydetti:

"Bilhassa Suriye ve Irak'ta ortaya çıkan bazı oluşumları dikkate aldığımızda, adının başında İslam kelimesi olan bir takım oluşumlar, arkasındaki oyunlar ve oyuncular ne olursa olsun, kim olursa olsun 'ama' ve 'fakat' demeden şunu açıkça ifade etmek isterim ki şiddeti kutsayan, vahşeti takdis eden, farklı inançlara karşı soykırım düzenleyen, savaşta da olsa ahlak ve hukuk tanımayan, peygamber mezarlarını bombalamayı dahi ibadet telakki eden bir düşünce bizim tarihimizde yoktur. Böyle bir düşünce bizim dünyamıza, tarihimize, medeniyetimize ait değildir."
 

"DİYANET HİÇBİR ZAMAN MAHCUP OLMADI"

Milletin daima, mağdurların, mazlumların yanında yer aldığını belirten Görmez, Başkanlık olarak ne zaman, hangi konuda, dünyanın hangi mazlumu için yardım kampanyası başlatırlarsa başlatsınlar hiçbir zaman mahcup olmadıklarını vurguladı. Yardımları toplarken din, dil, ırk gözetmediklerini belirten Görmez, Endonezya, Pakistan, Haiti, Filipinler için yapılan yardımlara değindi.

"Bilhassa petrol zengini Müslüman kardeşlerimize sesleniyorum"

Başkanlık ve TİKA olarak yardım kampanyasını sürdürmek istediklerini anlatan Görmez, "Yeni başlığımız 'İnsanlığın vicdanını onarmak için gelin Gazze'yi yeniden imar edelim.' Bu sadece halkımıza bir sesleniş değildir, bu aynı zamanda bütün Müslüman kardeşlerimize bir sesleniştir, çığlıktır. Bilhassa petrol zengini Müslüman kardeşlerimize sesleniyorum. Sadece bir aylık israflarımızı önlersek, inanıyorum ki Gazze'yi yeniden imar ederiz. Müslüman ülkelerin büyük bir kısmı sadece bir aylık israflarını önlerse Gazze'yi yeniden imar eder" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.