1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bozdağ: Cemaatin değil milletin yargısı
Bozdağ: Cemaatin değil milletin yargısı

Bozdağ: Cemaatin değil milletin yargısı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK için demokratik ve çoğulcu bir seçim gerçekleştirildiğini belirtti.

A+A-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK için demokratik ve çoğulcu bir seçim gerçekleştirildiğini belirterek "Çoğulcu bir yapı oluşmuştur.
Türkiye'nin yargısı kazanmıştır. Hâkim ve savcılarımız, ideolojik bir yargı anlayışına 'hayır' demişlerdir, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve çoğulculuğa sahip çıkmışlardır" dedi. HSYK seçimlerinin Türk yargı sistemine hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunan Bozdağ, seçilen üyelerin yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığına bağlı kalarak çalışacağına inandığını vurguladı. Bozdağ şu değerlendirmelerde bulundu:

YAFTAYI KALDIRIP ATTILAR: Hâkim ve savcılarımız, kendi üzerine yapıştırılan yaftayı kaldırıp, atmışlardır. Yargı üzerindeki, bir cemaatin kurmak istediği hegamonyaya 'hayır' demişlerdir. 'Biz bir cemaatin değil, bu milletin yargısıyız' diye bugün karar vermişlerdir.

159. MADDE DEĞİŞMELİ: Bu seçim usulünün, sonuç ne olursa olsun değişmesi gerektiğini söylüyorum. Yargının politik olmasının önüne geçilmesi gerekir. Anayasanın 159. maddesinin değişmesi lazım. Muhalefet partilerine sesleniyorum, 159. maddeyi birlikte yazalım yapalım. O zamanki iyi niyetli ön görülerimiz maalesef olmadı. Yargıyı politize olmaktan kurtaracak bir noktaya taşıyacak yeni bir sistemin tartışılması gerek.

MİLLETİN YARGISI OLSUN: Yargı milletin yargısıdır. Her türlü hak ve hürriyetin sigortasıdır. Eğer yargı bir grubun eline geçerse hukukun üstünlüğüne ve tarafsızlığından bahsedilemez. Yargı bir grubun yargısı değil milletin yargısı olsun.

YARSAV DİYE BİR ŞEY GÖZÜKMÜYOR: YARSAV bir listeyle girdi, Yargıçlar Sendikası da onu destekledi ama sonuçlara baktığımızda 'YARSAV' diye bir şey pek gözükmüyor. Bağımsız aday olarak kamuoyu bazı isimleri nitelendirdi. Özellikle bazı gazeteler bile bile 'bağımsız aday' dediler. Halbuki hiçbiri bağımsız aday değil, hepsi tam bağımlı adaylar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.