1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bozdağ: Merkel, Türkleri Görmezden Gelirse Türkler De Başkalarını Görebilir
Bozdağ: Merkel, Türkleri Görmezden Gelirse Türkler De Başkalarını Görebilir

Bozdağ: Merkel, Türkleri Görmezden Gelirse Türkler De Başkalarını Görebilir

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gezi Parkı olaylarına ilişkin Almanya, Türkiye`nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu`nu Dışişlerine çağırmasıyla ilgili tutumunu eleştirerek, "Almanya’da seçim var.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gezi Parkı olaylarına ilişkin Almanya, Türkiye`nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu`nu Dışişlerine çağırmasıyla ilgili tutumunu eleştirerek, "Almanya’da seçim var. Bu seçimde Başbakan Angela Merkel Almanya’da birtakım illegal yapıların oylarını almak için Türkleri Türkiye’yi görmezden geliyor. Sen Türkleri görmezsen belki Türkler de sandıkta başkalarını görebilir, o da onların en tabi hakkıdır." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, partisinin İl Danışma Meclis Toplantısı'na katılmak üzere geldiği memleketi Yozgat’ta geldi. AK Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı sonrası çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Bozdağ, Almanya ile yaşanan büyükelçi kriziyle ilgili soruya "Sayın Merkel, hatırlarsanız Türkiye’ye ilişkin bir açıklamada bulundu bunun üzerine Türkiye’den de Avrupa Birliği Bakanımız Egemen Bey ve benim ve başka arkadaşlarımızın açıklamaları oldu. Esasında burada yanlış olan bir şey varsa o da Sayın Merkel’in Türkiye’de olup bitenler karşısında gerçeklerle örtüşmeyen bir takım verilere dayanarak Türkiye’nin iç işlerine yönelik açıklama yapması, doğru olmayan budur yanlış olan budur." şeklinde cevap verdi.

Kendilerinin ve bazı bankaların yaptığı açıklamaların yanlışı düzeltmeye yönelik olduğunu ifade eden Bozdağ, "Bizim yaptığımız şey bu yanlışa cevap vermekten ibarettir. Biz yanlışı yapan kim olursa olsun onun yanlışlığını söylemek, Türkiye’nin hakkını hukukunu korumak bizim vazifemizdir. Biz işimiz yapıyoruz. Sayın Bakanın yaptığı açıklamalar bu çerçevede bir yanlış karşısında doğru bir duruşu ortaya koymaktadır." diye konuştu.

"MERKEL, İLLEGAL YAPILARIN OYLARINA OYNUYOR

Almanya’da seçim olduğunu Merkel’in de Almanya’da faaliyetini sürdüren illegal yapıların oylarını almak için böyle bir tutum içerisine girdiğini kaydeden Bozdağ, "Tabi Almanya’da seçimler var. Öyle anlaşılıyor ki Sayın Merkel, Almanya’da bir takım illegal yapılar var, Türkiye’ye dönük faaliyetlerde bulunan, belli ki onların oylarına oynuyor olabilir, ama Almanya'da sadece illegal yapılarla içli dışlı olan insanlar yok, bunların karşısında olan, bunlarla beraber olmayan pek çok başka insanlar da var. Onların da varlığını, onların da orda bulunduğunu kabul ederse daha isabetli olur, daha doğru olur, çünkü yapılan her şeyi herkes değerlendiriyor, herkes fark ediyor. Türkiye’yi görmezse, Türkleri görmezse o zaman Türkler de kendilerini görmeyenlerle ilgili bir değerlendirme yapabilirler. Yapma gibi bir hakları var. Çünkü demokrasilerde bu mümkündür, sandık da bunun yolyarından biridir. Bizim söylediğimiz bu. Sen Türkleri görmezsen belki Türkler de sandıkta başkalarını görebilir, o da onların en tabi hakkıdır." şeklinde konuştu. CİHAN

Bozdağ: Merkel, Türkleri görmezden gelirse Türkler de başkalarını görebilir

Bozdağ: Merkel, Türkleri görmezden gelirse Türkler de başkalarını görebilir

Bozdağ: Merkel, Türkleri görmezden gelirse Türkler de başkalarını görebilir

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.