1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bozok Üniversitesi, Boğazlıyan'a Gıda Bölümü Açtı
Bozok Üniversitesi, Boğazlıyana Gıda Bölümü Açtı

Bozok Üniversitesi, Boğazlıyan'a Gıda Bölümü Açtı

Bozok Üniversitesi Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu, 2013-2014 eğitim yılında Gıda Teknolojisi Bölümü’ne öğrenci alacak.

A+A-

Bozok Üniversitesi Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu, 2013-2014 eğitim yılında Gıda Teknolojisi Bölümü’ne öğrenci alacak.

        Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Boğazlıyan Belediyesi'ni ziyaret ederek Belediye Başkan Vekili Abdullah Erer ile bir süre görüştü. Rektör Uçar, "Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu, 2011 yılı eylül ayında bir bölümle eğitim ve öğretime başladı. Eldeki imkanlar çerçevesinde yeni programlarla, bölümlerle bu sayıyı artırıyoruz. Okullarımızı geliştiriyoruz. Bu kapsamda bu yıl eğitim ve öğretim döneminde Boğazlıyan’da yeni bir programla öğrenci alınacak. Bunun kararı çıktı. Gıda Teknolojisi Bölümü öğrenci alarak, yeni bir program daha hayat geçmiş olacak." dedi.

        Bozok Üniversitesi'ne bağlı meslek yüksekokulu sayısının giderek arttığını dile getiren Rektör Uçar, "Bu nedenle hem öğretim görevlisi kontenjanları hem de maddi ve diğer kaynakları bölmek zorunda kalıyoruz. Dolayısıyla eldeki imkanlar çerçevesinde durmadan gerek üniversite gerekse meslek yüksekokullarını geliştirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.Üniversitenin ilin ve ilçelerin gelişmesine katkı sağlayacağını vurgulayan Rektör Uçar, marka bir üniversite olma yolunda önemli adımlar attıklarını ifade etti.

        Boğazlıyan Belediye Başkanvekili Abdullah Erer ise Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu’na bir bölüm daha açılmasının sevindirici olduğunu; ancak bu bölümlerin çoğalması gerektiğini vurguladı. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ve senato üyelerinin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyetliği dile getiren Erer, "Açılacak olan Gıda Teknolojisi Bölümü, Boğazlıyan için hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah daha değişik programlarla üniversite grupları çoğalır. Bizler de belediye olarak elimizdeki imkanlar dahilinde üniversiteye yardımcı olmaya çalışacağız.” dedi.

        Üniversitenin bir ilçe için çok önemli olduğuna dikkat çeken Erer, “Gerek ekonomik anlamda gerekse eğitim açısından bakıldığında katkısı çok büyük. O yüzden ne kadar fazla bölüm açılırsa öğrenci sayısı da artacaktır. Bu nedenle Rektör Uçar’a, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

        Rektör Uçar ve senato üyeleri, Boğazlıyan Kaymakamlığı ve Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu'nu da ziyaret etti.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.