1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bozüyük'te 500 Kınalı Keklik Doğayla Buluştu
Bozüyükte 500 Kınalı Keklik Doğayla Buluştu

Bozüyük'te 500 Kınalı Keklik Doğayla Buluştu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bilecik Şube Müdürlüğü tarafından, Bozüyük ilçesinin Kızıltepe mevkiinde, doğal ortama uygun bulunan alana 500 kınalı keklik salındı.

A+A-

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bilecik Şube Müdürlüğü tarafından, Bozüyük ilçesinin Kızıltepe mevkiinde, doğal ortama uygun bulunan alana 500 kınalı keklik salındı.

Gaziantep’den getirilen ve bir hafta kafeslerinde bekletilen 500 kınalı keklik, doğaya salınmadan evvel tören düzenlendi. Törene Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, İl Orman ve Su İşleri Müdürü Yahya Güngör, Bozüyük Kaymakamı Dr. Oktay Kaya ve Bozüyük Belediye Başkan V. Fatih Bakıcı’nın yanı sıra avcılık derneklerinin üyeleri de katıldı. Burada bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Müdürü Yahya Güngör, bütün avcıları belgeli olarak görmek istediklerini belirerek, "Belgeli avcılarımızın artmasını istiyoruz. Geçen sene bin 267 avlanma pulu sattık. Bu doğayı birlikte korumayı sağlıyor. Avlanırken dengeli avlanmak ve doğadaki hayvanları tamamını avlamak değil bir miktarını bırakmak. Önemli olan dengeli avlanmak. Avcılarımızı eğitiyoruz. Avlanma pulu olan yerleri, Bakanlığımız olarak fazla keklik salımı ile destekliyoruz." dedi.

Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar ise konuşmasında, ülkenin zengin ormanlara güçlü doğaya sahip olduğunu söyledi. Yapılan göletlerle, barajlarla orman yanında çok güçlü konumda olunduğunu anlatan Akpınar, "Doğal hayatı zenginleştirmek için çalışıyoruz. İnşallah vatandaşımız da avlanmada ve doğal ortamda yaşayan hayvanlara karşı tutumları olarak doğalı tercih ederler. Bu hayvanlarında doğal dengeyi sağlayabilmesi için bu ortamda yaşamaları gerekiyor. Her şey ilaçla çözülmüyor. Çözülse de sağlıklı olmuyor. Bütün hayvanlara ihtiyacımız var. Tarlalarımızda zarar veren yaban domuzlarının ve diğer kısım zararlı hayvanların bertaraf edilmesi dışında müdahale edilmemesi gerekiyor." diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Eldemir ise yaptığı konuşmada "Avcılık bazen nahoş olarak görünse de insanlarımızın kahvehane köşelerinde kumarla, pis havada duracaklarına tabiatta avcılıkla uğraşmalarını her zaman tavsiye ediyorum. Ancak katliama dönüşmemek kaydıyla. Biz zaten onların vurduğundan fazlasını üretip doğaya salacağız. Arkadaşlarımıza her zaman şunu tavsiye ediyorum. Daima biz avlanandan fazlasını üreterek araziye salalım ki, bu hayvanların hem nesli devam etsin, hem de insanlarımızın sıhhati devam etsin. Dağda bayırda dolaşan insanın sıhhati ile kahve köşesinde oturan insanların sıhhati aynı değildir. Bu 5 bin hektarlık alana 500 kınalı keklik salacağız. Bundan evvelde bir miktar salınmıştı. Bu bir zenginliktir. Bu hayvanlar bu alanda kalmayacaklar. Yaban hayvanlarının bir özelliği vardır. Her hayvanın bir muhiti vardır. Burada üreyen keklikler Bilecik’in her alanına yayılacaktır. İki sene bu bölgede avlanmak yasak. Daha sonra çoğaldığında avlanma yapılabilecek. İnşallah memleketimiz için hayırlı olur." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmalardan sonra 500 kınalı keklik, doğaya salındı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.