1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Brezilya'nın 58 Üniversitesiyle El Ele Verildi
Brezilyanın 58 Üniversitesiyle El Ele Verildi

Brezilya'nın 58 Üniversitesiyle El Ele Verildi

Brezilya Üniversiteler Birliği, 2 ülke arasında eğitim, bilim ve diyalog köprüsü kurmak için Türkiye'ye gelerek Gediz Üniversitesi'yle işbirliği yaptı.

A+A-

Brezilya Üniversiteler Birliği, 2 ülke arasında eğitim, bilim ve diyalog köprüsü kurmak için Türkiye'ye gelerek
Gediz Üniversitesi'yle işbirliği yaptı. Her 2 taraf için de bir ilk olan bu anlaşmayla sınırlar ve binlerce kilometrelik mesafe aşılacak.

Gediz Üniversitesi'nin bu yılki ana hedefi Güney Amerika. Bu coğrafyayla da eğitim işbirliği yapmak, buralardan da öğrenci almak amaçlanıyor. Bu kapsamda Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik başkanlığındaki Gediz heyeti, geçtiğimiz günlerde Brezilya, Arjantin, Şili ve Paraguay'a gitmişti. Bu ülkelerdeki temaslar ilk meyvesini verdi. Brezilya Üniversiteler Birliği (Coimbra Group Of Brasilian Universities-CGBU) yöneticileri, Türkiye'yle ilk işbirliği anlaşması için İzmir'e geldi. Prof. Dr. Çevik ve CGBU Genel Sekreteri Prof. Dr. Rossana Valeria De Souza E Silva törenle imza attı. Böylece Gediz Üniversitesi'yle CGBU üyesi Brezilya'nın önde gelen 58 üniversitesi arasında eğitim, bilim ve diyalog köprüsü kurulmuş oldu. Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Türkiye ile Brezilya arasındaki ilişkilerin sadece futbol ve ticaretle sınırlı kalmayacağını dile getirdi.

Prof. Dr. Çevik, 200 milyon nüfuslu bu ülkeyle mesafelerin aşılacağına dikkat çekti, şunları söyledi: "Şimdiye kadar her 2 toplum da uzaklık nedeniyle birbirlerine pek yakınlaşamamış. Bunu kırmak, uzakları yakın etmek istedik ve bu tarihi anlaşmayı imzaladık. Öğrenci ve akademisyen değişimi yaparak, birlikte ortak çalışmalar düzenleyerek dostluk, kardeşlik bağları kuracağız. Büyüyen ekonomileriyle dünyanın yıldızı parlayan ülkelerinden Türkiye ve Brezilya, eğitim temelli diyalog zeminiyle gücüne güç katacak." CİHAN

Brezilya'nın 58 üniversitesiyle el ele verildi

Brezilya'nın 58 üniversitesiyle el ele verildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.