1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Bu Eylemlere Son Verilsin"
Bu Eylemlere Son Verilsin

"Bu Eylemlere Son Verilsin"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eylemcilere seslenerek artık bu eylemlere son verilmesini istedi.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eylemcilere seslenerek artık bu eylemlere son verilmesini istedi. Bunlara aynı şekilde devam edilmesi halinde ise, anlaşılan dilden konuşmak zorunda kalacağını vurguladı.

Başbakan Erdoğan, Pursaklar'ın ardından Altınpark'ta da bir konuşma yaptı. En çok parayı faiz lobisinin kazandığını dile getiren Erdoğan, bunların musluğunu halkın keseceğini vurguladı. "Biz bugüne kadar sabrettik. Ne zamanki faizler düşmeye başladı. Bunlar rahatsız oldu ve güçlü bir Türkiye'yi istemediler." diyen Erdoğan, "Şimdi millet olarak bunlara dersini verme zamanı. Devletin bankaları var. Devletin bankalarından istifade edersiniz. Sadece o değil, birçok tane var. Bana isim verdirmeyin." diye konuştu.

Eylemlere destek veren sanatçıları da eleştiren Erdoğan, 10 yıllık iktidarları boyunca ne isteyip de ne alamadıklarını sordu. Bu milletin iktidarına saygı duymayanların bunun bedelini ödeyeceğine dikkat çeken Erdoğan, "Kızılay'da, Kuğulu Park'ta, şurada burada oyuna gelen kardeşlerime sesleniyorum; lütfen artık bu eylemlerinize son veriniz. Bir tanesi çıkmış, 'Ne sağcıyım, ne solcu, çapulcuyum, çapulcu' diyor. E, hayırlı olsun. Bu çapulcular yıllarca bu milletin sırtından geçindiler. Bu millete hakaret edenlere haddini bildirmek, bu milletin görevidir." diye konuştu.

"DEMOKRASİNİN YOLU SANDIKTAN GEÇER ŞİDDETLE GELMEZ"

Başbakan Erdoğan, Altınpark'tan sonra ise Akköprü'de halka seslendi. "Siz orada 5 bin, 10 bin, 20 bin toplanıyorsunuz, siz milletsiniz de buradakiler millet değil mi?" diye soran Erdoğan, şöyle devam etti: "Artık bu eylemlere son verilmesini özellikle rica ediyorum. Bir derdiniz varsa belediye başkanıma, valime gidersiniz, olmadı temsilcilerinizi ben dahi kabul ederim. Ama bunlara aynı şekilde devam ederseniz, anladığınız dilden konuşmak zorunda kalırım; çünkü sabrın da bir sonu vardır. Bu ülkeyi, dünyada adeta terörün estiği bir ülke olarak gösteremezsiniz. Utanmadan, sıkılmadan Arap Baharı diyorlar, şimdi de Türk Baharı diyorlar. Ya bunlar ne gafil, Türk Baharı 2002'nin 3 Kasımında oldu. Hem de öyle oldu ki, dünyada Türkiye umulmayan yerlere ulaştı. Sessiz devrim, dediler. Ona sessiz devrim diyen dünya, şimdi Türk Baharı diye şeyler konuşuyor. Niye? Çünkü kıskanıyorlar. Bu oyunların hepsi bozulacak, hiç endişe etmeyin. Ey, faiz lobisi, bizimle uğraşmaya devam edersen kaybedersin. Ey sermaye çevresi, bu malum çevrelere el altından desteklerini vermeye devam edersen kaybedersin. Üniversitelerimizi, liselerimizi bu oyuna alet edenler, kaybedersiniz. Çünkü bir sakin bir süreçle yürümek istiyoruz. Eğer demokrasiye inanıyorsanız, eğer özgürlüklere inanıyorsanız, demokrasinin yolu sandıktan geçer. Demokrasinin yolu şiddetle gelmez." CİHAN

Başbakan Erdoğan: Bu eylemlere son verilmesini özellikle rica ediyorum

Başbakan Erdoğan: Bu eylemlere son verilmesini özellikle rica ediyorum

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.