1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Bu illerde yaşayanlar dikkat!
Bu illerde yaşayanlar dikkat!

Bu illerde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Rize başta olmak üzere Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin, Erzurum, Kars ile Ardahan çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

A+A-

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Edirne, Kırklareli, Ordu çevreleri ile Tekirdağ'ın batısı, Kastamonu'nun güneyi, Sivas ve Yozgat'ın kuzeyi, Çankırı'nın kuzey ve doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Rize başta olmak üzere Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin, Erzurum, Kars ile Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının İç Ege ile Marmara'nın doğu kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, Ege ve Akdeniz'de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Yağışların, Rize başta olmak üzere Ordu, Giresun, Trabzon, Artvin, Erzurum, Kars ile Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, lokal dolu vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

Ankara: Parçalı bulutlu 32
İstanbul: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 33
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 35
Adana: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu 35
Antalya: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu 33
Samsun: Parçalı bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor 28
Erzurum: Parçalı bulutlu, il genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor 28
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.