1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. Bu yazı size Altunyaldız
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

Bu yazı size Altunyaldız

A+A-

‘Beni iyi dinleyin Sayın Altunyaldız’

‘Doğruları yazmak sizi niye kızdırıyor?’

İzmir Gümrüğü’nde sular duruldu mu?

-İŞTE O ANTREPO SORUŞTURMASIYLA İLGİLİ İDDİALAR-

Konuya bodoslamasına girelim. Sözüm Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Sayın Ziya Altunyaldız beyefendiye.. Sayın Altunyaldız biraz sonra yazacaklarım şifahen duyduğum şeyler olduğu için eğer yanlışsa sizden özür dilerim. Ancak şahsım için söylediğiniz sözleri bana aktaran arkadaşlarım, hiçte öyle dedikodu yapacak karakterde insanlar değil; bunu da bilmenizi isterim.

Namus Babamın Mirası

Bak Sevgili Müsteşarım. Ben İvriz Köy Enstitüsü’nü bitirmiş; yıllarca köylerde öğretmenlik yapmış; Gazi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Konya Halk Eğitim Başkanlığı, Adıyaman, Niğde, Urfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı’nda genel müdür yardımcılığı, İlköğretim Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunmuş Bekir Sıtkı Kalaycı’nın oğluyum. Yıllarını devletine adamış bir bürokratın evladıyım. Evlatlarının boğazından zerre kadar haram lokma geçirmeyen rahmetli babamın ben ve kardeşlerime öğrettiği yegâne şey ise namusunla yaşamak, doğru bildiğin yolda cesaretle gitmek, gittiğin yolda asla ve asla korkmamak olmuştur.

-Erdoğan ve Yazıcı örneği-

Bürokratlarınızın yanında esip gürlüyormuşsunuz (yazmaya bile dilim varmıyor) kötü sözler söylüyormuşsunuz hakkımda.. “Nereden alıyor bu haberleri? Bu adamın kimle ilişkisi varsa ortaya çıkaracağım” diye bağırıp, çağırıyormuşsunuz. Sayın Altunyaldız ‘niye’ size soruyorum; niye böyle şeyler söylemeye gerek duyuyorsunuz. Ben sadece işimi yapıyorum. İşini yapan bir insan sizi neden bu kadar kızdırır anlayamadım.

Bu ülkenin Başbakanı Sayın Recep Tayip Erdoğan, her konuşmasında yolsuzluğun üzerine cesaretle gittiklerini ve gideceklerini söylerken; kendi bakanınız Sayın Hayati Yazıcı kendisine gelen yolsuzluk iddialarıyla ilgili mektupları bile dikkate alırken; yolsuzluk var diye soluğu bir çırpıda Gürbulak sınırında alırken; gümrükteki yolsuzlukları yazan bir gazeteci sizi neden bu kadar kızdırır anlamış değilim doğrusu.. Devletin savcısının ve polisinin gecesini gündüzüne katarak ortaya çıkardığı yolsuzlukları köşemde yazıp kamuoyuna aktarmanın neresi kızılacak şey?

Yılmayacağım bilginize..

Ben, hukuk fakültesi mezunu olan sizden kötü sözler değil; tebrik beklerdim. Ama yanılmışım! Sayın Müsteşar yukarıda da belirttiğim gibi benim için söylediğiniz iddia edilen sözleri şifahen duydum. Eğer yanlışsa özür dilerim. Ancak şunun altını çizmek isterim. Var olduğum sürece devletimi soyan ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen kim olursa olsun yazmaya devam edeceğim. YILMADAN USANMADAN VE KORKMADAN!!

İzmir Gümrüğü’nde sular duruldu mu?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı’ya gelen bir ihbar mektubunun değerlendirilmesi sonucu, İzmir Gümrüklerine geçen hafta operasyon düzenlendi. Aralarında İzmir Gümrükleri Başmüdürü N.B.’nin de olduğu, gümrük müşavirleri ile bazı isimler gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında polisin hazırladığı fezlekede önemli iddialar vardı. Olayın üzerine titizlikle giden İzmir Polisi, bozuk gıda maddelerinin İl Tarım Müdürlüğü’nde çalışan bazı isimlere rüşvet verilerek uygunmuş gibi işlem gösterilip halka yedirildiğini yazıyordu.  Şüpheliler yapılan yargılama sonucu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Peki! İzmir Gümrüğü’nde sular duruldu mu? Elbette HAYIR. Çünkü hem bundan önceki 108 bin ünite dinleme cihazlarıyla ilgili yürütülen soruşturma, hem bozuk gıda maddelerine rüşvet karşılığı uygundur denildiği için başlatılan soruşturma İzmir Gümrüklerini kamuoyunun gündemine birçok kez daha taşır diye düşünüyorum. Üstelik iddialara göre, soruşturmanın Ankara’ya uzanacağı yönünde bilgiler var elimde.. Edindiğim bilgilere göre, telefon dinlemeleri trafiğinde Ankara’dan bazı isimler de var. Tabiî ki her zaman yazdığım gibi şu suçludur bu suçludur asla demiyorum. İzmir Gümrükleri ile ilgili başlatılan soruşturmada kimin suçlu kimin suçsuz olduğunu elbette yüce Türk Adaleti verecektir. Bekleyip göreceğiz.

İşte o antrepo soruşturmasıyla ilgili iddialar

Bursa’daki antrepo soruşturmasıyla ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. İddiaların çoğunluğunu soruşturma safhasında yaşananlar oluşturuyor. Birileri kızar mı, kızmaz mı bilmem ama bence araştırılması gereken iddialar bunlar. Kulağıma gelen bilgiler. oldukça düşündürücü ve üzücü. Bakın o antrepo soruşturmasında neler yaşanmış? İddiaya göre; antrepo hakkında ilk soruşturmayı yapan müfettişe anasından emdiği süt burnundan getirilmiş. Peki! Kim getirmiş derseniz sakın şaşırmayın ama amirleri. Adamcağız anlatıldığına göre, şamar oğlanına dönmüş; vuran vurana garibana..  İddia o dur ki, antrepoyu soruşturan müfettişin yanı sıra olaya bakan savcı da baskılardan nasibini almış! Ama yılmamış savcı bey; dik ve erdemli durmuş baskıların karşısında.. Bahse konu antreponun sahipleri ile ilgili de şaşırtıcı iddialar var. Güya antreponun gizli sahipleri arasında gümrükte görev yapmış üst düzey bürokratlarda varmış. Haydi hayırlısı.. Sevgili okuyucularım, bu olayın bütün detaylarını yazmak için adli delilleri bekliyorum. Deliller elime geçtiğinde antreponun adını, kimlere ait olduğunu, kimin kime baskı yaptığını her zaman olduğu gibi köşemde açık seçik okuyacaksınız. Bilginize..

İŞTE YORUMLARINIZ:

Yazımın sonunda, beni yalnız bırakmayan okuyucularımın mailleri var. İşte onlarca mailden sizin için seçtiklerim.

Kimin oğlu Tarsus Koleji’nde okuyor?

Mersin’den..

“Kimisi Başmüdürü suçluyor; kimisi de Yolcu Salonu Müdürünü. Ama kimse düşünmüyor ki Başmüdür, neden müdürleri (!) görevden aldı. Demek ki yapamıyorlar, demek ki Başmüdür o kişilerle çalışmak istemiyor. Diğer taraftan vay prensesmiş, vay gözde müdürmüş. O kısmını bilemem ama Bakanlığın yer değiştirme yönetmeliği belli. Kişilerin mazeretleri varsa elbette orada çalışacak! Bundan ötesi var mı? Bilin bakalım hangi yetkilinin oğlu firma bursları ile Tarsus Amerikan Koleji’nde okuyor?”

Yer Değiştirme Yönetmeliği

Hasan

“Yer değiştirme yönetmeliği, garibana işler ancak. Belediyede eşi olan için bu yönetmelik işlemez. Göreve başlarken yer değiştirmeye tabi unvanda bunu bilerek göreve başlayanlar ne hikmettir ki, İstanbul, Bursa, İzmir, Mersin vb. gibi iller bunun dışında çalışmaz. Bizlerde bayrak nerede sallanıyorsa orada vazife yaparız. Bakanlığın özelikle üniversitede ve belediyede eş durumundan faydalanıp uzun süre aynı yerde görev yapmaları tespit edip, bu durumu biran evvel düzeltmesi gerekir.”

Ceviz üzerine..

“T.C. DEVLETİ BÜYÜKTÜR! Her yere eli uzanır; kaçakçıya köçekçiye aman vermez. Çünkü halen maneviyatını kaybetmemiş milli duyguları olan insanlarımız yönetim kadrosunda, kolluk kuvvetleri de vardır var olacağına da inanıyorum. Tabi bu arada stok affından yararlanan ne kadar badem-ceviz ticareti yapan firma var irdelemek lazım ve neden diye sormak gerekli diye düşünüyorum.”

…..

“Yorumlardan da anlaşılacağı üzere, Mersin Gümrüğü kanayan bir yaraymış. Bin 1500- iki bin 500 maaş, bin 500 mesai ile en lüks sitede oturulur; çocukları özel okula gider; eşleri çalışmaz ama lüks yaşarlar kendilerinin ve hanımlarının altında çok lüx araçlar ve yazlıkları ayrıdır. Tabii yanlış anlaşılmasın kimsenin malında mülkünde gözümüz yok ama şu formülü bi de bize öğretseler gerçi yanıt hazırdır ya babası ya da kaynanası zengindir! Yahu geçin bunları eskidi bunlar artık bu dünyanın aşağısı da vardır dürüstlere zarar vermeyin.”

DÜRÜST GÜMRÜKÇÜLER

“GÜMRÜKLER HAKKINDA HASSAS DAVRANIŞLARINIZDAN DOLAYI SİZİ TEBRİK EDERİM. GÜMRÜK VE TİCARET MÜSTEŞARIMIZIN DÜRÜSTLÜĞÜ KONUSUNDA İSE KİMSENİN ŞÜPHESİ YOKTUR! YALNIZ YUKARILARIN DÜRÜST OLMASI KURUMUN DÜRÜSTLÜĞÜ ANLAMINA GELMEMEKTEDİR. ÖNEMLİ OLAN ALT KADEMENİN DÜRÜST OLMASINI SAĞLAYABİLMEKTİR. HEP ŞUNU MERAK ETMİŞİMDİR; ESKİDEN GÜMRÜKLERE TEFTİŞ ELEMANI GELDİĞİNDE SAHADA BİR TANE ÖZEL ARABA GÖREMEZDİNİZ AMA ŞİMDİ BAKIYORUM ADAMIN ARABASININ ARKASINDA YAT ÇEKİ DEMİRİ BİLE VAR VE KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL Kİ?”

Mersin Gümrüğünde neler oluyor?

Erdoğan ALKAYA Son Gündem Gazetesi

“Birileri Mersin Gümrüğü'nü de artık incelemeli! Türkiye'nin İstanbul'dan sonra en işlek İthalat, İhracat ve Transit Gümrüğü olan Mersin'de Müdürler Başmüdürlükte Merkezde görev yaparken, Bağlantı Müdürlüklerine Memurların Müdür vekili olarak atanması etik midir? Birde ya da bütün bunları bizler yanlış mı duyuyoruz? Birileri Müdürler Başmüdürlükte dururken, Memurları Müdür vekili olarak atamalarının gerekçesini açıklasın!!”

Abbas Bilir

“AYKUT BEY, YAZDIĞINIZ BADEM TABİ ARAŞTIRMAK LAZIM İŞLEME TABİ TUTULMUŞ OLABİLİR OLMAYABİLİR, ESAS ÖNEMLİ OLAN (Erdoğan ALKAYA Son Gündem) ARKADAŞIN MÜDÜRLER BAŞMÜDÜRLÜKTE, MEMURLAR VEKİL MÜDÜRLÜK YAPIYOR DEMESİ DOĞRUYSA BAŞMÜDÜRLE MÜDÜRLER ARASINDA ÇOK ÖNEMLİ İŞLER OLDUĞU ANLAŞAMADIKLARI DÜŞÜNÜLMELİ VE ESAS MESELE BU YANİ TUZDA KOKMUŞTUR.”

YAZARIN NOTU

Son dakika gelişmesi..

Roro gemisiyle Zonguldak Gümrüğü'ne gelen, Gaziantep’e ve Mersin’e giden tırlarda ne vardı acaba? (tırlardaki ceviz miydi?)

Malın kıymeti düşük müydü?

Faturalar ise, sahte miydi?

Bütün bu iddialar ilgililerden biran evvel cevap bekliyor!!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum