1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. 'Bugün 15 TEMMUZ' ÇOK İYİ DÜŞÜNÜLMESİ GEREKEN GÜN 'BUGÜN'
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

'Bugün 15 TEMMUZ' ÇOK İYİ DÜŞÜNÜLMESİ GEREKEN GÜN 'BUGÜN'

A+A-

‘BUGÜN 15 TEMMUZ’

BUGÜN ÇOK İYİ DÜŞÜNÜLMESİ GEREKEN GÜN BUGÜN

FETÖ...

Önce gözümüze masum, devletini seven ve vatansever görünen, daha sonra da kendi vatandaşı, polisi ve askerine mermi hatta bomba atan FETÖ'nün darbe girişiminin yıldönümü bugün..

DAHA DA KENETLENDİK ELLERİMİZ SIMSIKI

Bugün kahraman Ömer Halisdemir ve arkadaşlarının yine kendileri gibi kahraman halkının kanlı darbe girişimine göğsünü siper ettiği gün bugün. Devletin kılcal damarlarına kadar girip sonra kendi devletini yabancı ülkelere peşkeş çekecek kadar soysuzlaşmış FETÖ terör örgütünün kanlı 15 Temmuz'u gerçekleştirdiği günün yıldönümü bugün. İçimiz aynı o günkü gibi kanıyor ama ellerimiz daha çok kenetlenmiş göğsümüzü siper etmek için daha da güçlendiğimiz 15 Temmuz bugün..

Peki, nasıl oldu? Yani FETÖ denen örgüt nasıl devletin içerisine sızdı? Seçimle iş başına gelen hükümeti o alçaklar nasıl arkadan vurdu? En önemli soru ise bu örgütün kalıntıları hala devletin içerisinde var mı? 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana, bu örgütle nasıl mücadele edildi? Buyurun efendim, işte bu haftaki yazım...

HEM POLİS HEM ASKERDEN YAPILAN İHRAÇLAR

Fettullahçı Terör Örgütü'nün(FETÖ) 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 30 bin 615, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 5 bin 561 kişi ihraç edildi!

Darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, örgüte yönelik etkin mücadele için 3 ay süreli olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. OHAL kapsamında, kamuda örgütle bağlantılı kişilerin ihraçlarını, örgüte ait kurumların kapatılarak hazineye devrini de içeren 8 Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayımlandı. Bu KHK'lerle Türkiye yeni düzenlemelerle tanıştı. Buna göre, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı İçişleri Bakanlığı’na, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlandı.

-FETÖ'YE BÜYÜK TEMİZLİK-

Devlet içerisinde FETÖ ile mücadele için yapılan bu değişiklikleri ardından büyük FETÖ temizliği başladı. FETÖ ile iltisaklı memurlar açığa alınarak soruşturmalar hızlandırıldı. Bu kapsamda, mülki idare amirleri, belediyeler dâhil İçişleri Bakanlığı’ndan 39 bin 837 kişi ihraç edildi; 5 bin 654 kişi görevden uzaklaştırıldı.

Yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda örgütle bağı olmadığı gerekçesiyle 12 bin 795 kişi görevine iade edildi. FETÖ ile mücadele kapsamında en çok ihraç Emniyet Genel Müdürlüğü'nde gerçekleşti. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 30 bin 615 kişi çok yönlü araştırma ve soruşturmalar sonucunda ihraç edildi; 1439 kişi görevinden uzaklaştırılırken, 10 bin 663 kişi ise görevine döndü. Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 5 bin 561 kişi ihraç edildi, 2 bin 945 kişi görevinden uzaklaştırıldı ve 943 kişi görevine iade edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan ise 509 kişi ihraç edildi.

KUZU POSTU GİYMİŞ KURTLAR

Evet, “Gümrüklerde neler oldu derseniz?” zannedersem en kapsamlı bilgiye sahip gazetecilerden biri olduğumu söyleyebilirim sizlere. Gümrüklerde çeşitli görevlerde bulunan 22 kişi görevine iade edildi. Önce bunun bir altını çizelim. Sonra da Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarında dillendirdiği gibi Cumhur FETÖ ile mücadele de çoğu kez yalnız bırakıldı. Yanlış mıydı bu söylem bence Cumhurbaşkanı sonuna kadar haklıydı. ‘Nasıl?’ derseniz bir hatırlatma yapmak ve yazıma devam etmek isterim. 29.01.2015 günü Ulusal Kanal'da Ceyhun Bozkurt'un sunduğu ‘Yolsuzluk Gündemi’ programında FETÖ'nün gümrük imamlarından söz etmiştim. Lütfen tarihe dikkat etmenizi istiyorum: 17 - 25 Aralık sonrası FETÖ'nün kanallarında program yapanlar hükümeti acımasızca eleştirenler bugünlerde çeşitli televizyon kanallarında hiç ama hiç utanmadan ve sıkılmadan 'FETÖ bizi de kandırmış' diyorlar. Pes...! İnsan da utanma, ar duygusu olmalı biraz. İnanın sevgili okur, bunlar her devrin adamlarıdır. Bunlar daima kuzu postu giymiş kurtlardır.

SORUYORUM HERKESE:

Hem de yüksek sesle ve bağıra bağıra soruyorum herkese. Değerli okurlarım, FETÖ'cü savcı Zekeriya Öz basında 10 Milyon Dolar parasıyla gündeme geldi. Bu savcı Sarp Gümrük Kapısı'ndan kaçarken o yanındaki koca, koca bavullar X-Ray cihazından nasıl geçti? Yoksa bavullar nasıl cihazdan geçirildi mi desem acaba? Ya sevgili okur ya değerli takipçilerim Zekeriya Öz o kapıdan bavulları ile tatile gider gibi geçerken, o gün orada görevli gümrükçüler neredeydi acaba?

BAKIN O KİŞİ GÖREVDE KALIRSA..

Bir acı, iç acıtan örnek daha vereyim sizlere; Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat Dairesi Başkanı KHK ile görevinden uzaklaştırılırken, onu o göreve öneren o tarihteki genel müdür yerinde tutkal ile yapıştırılmış gibi kalırsa bunun adına FETÖ ile mücadele denir mi? Bu FETÖ ile mücadeleye sekte vurmaz mı? Bunun adı işbirlikçilik değil mi?

Gümrüklerde FETÖ ile mücadele Milli Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı'nda olduğu gibi oldu dersek bu bakanlık ve kurumlara haksızlık etmiş olmaz mıyız? Öte yandan şunu da sormak isterim. Hala bu kurumlarda kripto tabir edilen FETÖ üyeleri var mı? Olamaz mı yani? Bunlar kendilerini saklamak için ihbar mektuplarıyla bu eli kanlı örgütle hiç bir bağı olmayan masum insanlara çamur atarak bu insanların aile düzenlerini bozarak yuvalarının dağılmasına sebep olanları yetkililerin bir süzgeçten geçirerek o insancıklara sahip çıkmaları gerekmez mi?

Sevgili okurlarım, bugün günlerden 15 Temmuz...

Bugün eli kanlı FETÖ'cülerin sana, bana Mehmedime, polisime kurşun sıktığı gün bugün.

Bugün hem bizler, hem de yetkililer tarafından en ince ayrıntısına kadar düşünülmesi gerek gündür bugün.

 

- YAZARDAN FLAŞ NOT -

Değerli okurlarım; 19 Haziran 2018 tarihli

“Dolarlar Havada Uçuşuyor”

“Bu Mektuplar Aslında Size Yazılıyor Beyler!..”

başlıklı yazımla ilgili olarak T.C. MERSİN 2. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ’NİN GEREKÇELİ KARARI TÜRK MİLLETİ ADINA KARARI ADETA DERS NİTELİĞİNDE!

 Çok yakında yeni köşe yazımda, bilgi ve belgeler ışığında bulacaksınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
50 Yorum