1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Bürokraside taşları oynatacak kararname
Bürokraside taşları oynatacak kararname

Bürokraside taşları oynatacak kararname

'Gizli FETÖ’cü' bürokratların temizliği için düğmeye basıldı! FETÖ’ye yakın üst düzey bürokratların kurban bayramına kadar tamamen görevden alınması planlanıyor..

A+A-

Uzun süredir tartışılan “üst düzey bürokraside FETÖ temizliği” konusunda harekete geçildi. Valiler Kararnamesi'nden sonra sıra bakanlıklardaki üst düzey bürokratlara geldi. Bizzat Beştepe'nin gözetiminde ve denetiminde yapılan çalışmada bütün bakanlıklardaki üst düzey bürokratlar tek tek ele alındı. Değerlendirme için istihbarat birimlerinden de destek alınırken, yapılan şikayetler ayrıntılı bir şekilde incelendi.

DAİRE BAŞKANI ÜSTÜ

Aydınlık'ın edindiği bilgiye göre, inceleme Daire Başkanı üstü görevleri kapsıyor. Genel Müdür Yardımcısı ve üstündeki bürokratlara ilişkin şimdiye kadar çok sayıda "Gizli FETÖ'cü" ihbarı yapıldı. Bu “Gizli FETÖ'cüler” kendilerini kurtarmak için suçlu suçsuz birçok kişiyi feda etti. Kiminin memuriyetten ihracına, kimisinin açığa alınmasına sebep olan “Gizli FETÖ'cüler” arasında toplumsal tepki yaratmak için bilinçli hareket edenler olduğu da ortaya çıktı. Yapılan incelemede bakanlıklarda FETÖ’cüleri belirlemek için kurulan komisyonlarda FETÖ’cülerle irtibatlı olan isimler olduğu da anlaşıldı. İnceleme sonucunda bir rapor hazırlandı ve rapor “üst seviyede” değerlendirmeye alındı.

BAYRAMA KADAR TEMİZLENECEK!..

Yapılan çalışmaların iyice netleşmesi sonrasında düğmeye basılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın bir kaynak, “Bakanlara gerekli temizliği yapın” denmesine rağmen bakanların işi ağırdan aldığını söyledi. Erdoğan'ın damadının başında olduğu Enerji Bakanlığı dışındaki bakanlıklarda FETÖ temizliği konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmediğini savunan kaynak, Enerji Bakanlığı'nda FETÖ temizliğinin hassas bir biçimde yürütüldüğünü anlatırken kardeşi AKP’de önemli görevler üstlenmiş olan bir bürokratın bile görevden alındığı örneğini verdi.

Diğer bakanlıkların işi zamana yaymasından dolayı Erdoğan'ın bizzat devreye girdiğini söyleyen kaynak, “Genel Müdür Yardımcıları, Genel Müdürler, Müsteşar Yardımcıları, Müsteşarlar hepsi araştırıldı. Görevden alınması gerekenler aşağı yukarı belli” dedi. Kararnamelerin hazırlanıp peş peşe yayınlanacağı bilgisini veren Cumhurbaşkanlığı kaynağı yerlerine atanacak isimler konusunda bazı sıkıntıların olduğunu ancak Kurban Bayramı'na kadar önemli bir temizlik yapılmasının planlandığını söyledi.

TAM TEMİZLİK İSTENİYOR..

Bürokraside hazırlıkları yapılan temizlik hazırlığı ile ilgili bilgi veren bir Başbakanlık yetkilisi de 16 Nisan’da kabul edilen yeni sistemde Cumhurbaşkanının doğrudan bürokratlarla çalışacağına dikkat çekerek, bu yüzden Erdoğan'ın hassas davrandığını söyledi. Yetkili, çok sayıda “Gizli FETÖ'cü” ihbarlarının geldiğini belirterek, bu şüphelerin ortadan kalkması için gerekenin yapılacağını ifade etti.

500 KAYMAKAM MERCEK ALTINDA!

Geçen haftalarda çıkan valiler kararnamesinden sonra önümüzdeki günlerde geniş çaplı bir kaymakamlar kararnamesi de gündemde. 500 civarında kaymakamın FETÖ ile irtibatlı olabileceği gerekçesiyle mercek altında. İncelemelerin tamamlanması ile birlikte kaymakamlar kararnamesi de çıkartılacak.

Kaynak: AYDINLIK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.