1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bursa, Yalova Ve Bilecik'ten 3 Otobüs Dolusu Öğrenci Çanakkale'ye Gitti
Bursa, Yalova Ve Bilecikten 3 Otobüs Dolusu Öğrenci Çanakkaleye Gitti

Bursa, Yalova Ve Bilecik'ten 3 Otobüs Dolusu Öğrenci Çanakkale'ye Gitti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatı ile her ilden bir araç olmak üzere Çanakkale gezisi planlandı.

A+A-

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatı ile her ilden bir araç olmak üzere Çanakkale gezisi planlandı.

Gezi kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar II. Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan Bursa, Bilecik ve Yalova illerinden 3 otobüs öğrenci Çanakkale’ye doğru yola çıktı.

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Kocadere Çadırlı Parkı'nda konaklayacaklar olan öğrenciler Çanakkale’de yaşanan savaşlar ve kahramanlıkları yakından tanıyacak. Aralarında şehit ve gazi yakınları ile başarılı öğrencilerden seçilen grup, burada iki gün boyunca ‘Çanakkale geçilmez’ destanını yakından tanıyacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar II. Bölge Müdürlüğü önünden hareket eden öğrenci grubunun mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.

ÇANAKKALE RUHU ÖĞRECNİLERE ANLATILACAK

Yolculuk öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar II. Bölge Müdürü Yahya Güngör, “Bu programın amacı; her öğrencinin Çanakkale ruhunu anlamaları ve oradaki tüm şehitlikleri gezerek bir gece konaklayıp o ruhu kavramaları. Bütün masraflar bakanlık tarafından karşılanıyor. Oradaki kalma, yeme, içme yol masrafları bakanlıkça karşılanıyor. Umarım oradan güzel anılarla dönerler.” dedi.

Kendilerine bağlı 3 ilden 3 otobüs ile öğrencileri gönderdiklerini anlatan Yahya Güngör, “Yaklaşık 130 öğrenci ve başlarında 14 öğretmenleri ile 3 bakanlık personeli bulunuyor. Öğrencilerimize hiçbir şekilde masraf ödetmeden kendilerine Çanakkale’yi gezdiriyoruz. İki günlük program kapsamında öğrenciler Çanakkale’de kurulan çadırlarda kalarak o ruhu daha yakından ve iyi görecekler.” şeklinde konuştu.
Çanakkale’ye giden öğrenciler ise; Çanakkale’ye gidecek olmanın kendilerini sevindirdiğini belirterek çok mutlu olduklarını belirtti.


CİHAN

Bursa, Yalova ve Bilecik'ten 3 otobüs dolusu öğrenci Çanakkale'ye gitti

Bursa, Yalova ve Bilecik'ten 3 otobüs dolusu öğrenci Çanakkale'ye gitti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.