1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bursa Barosu'dan Hükümete 'Gezi Parkı' Eleştirisi
Bursa Barosudan Hükümete Gezi Parkı Eleştirisi

Bursa Barosu'dan Hükümete 'Gezi Parkı' Eleştirisi

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Dönem Sözcüsü ve Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Taksim'de devam eden eylemler sebebiyle hükümete ağır eleştiriler yöneltti.

A+A-

Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Dönem Sözcüsü ve Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Taksim'de devam eden eylemler sebebiyle hükümete ağır eleştiriler yöneltti. Hükümeti 'yağmacılık' ve 'zorbalık'la suçlayan Demiröz, “Halk yağmaya ve zorbalığa karşı ‘artık yeter’ diyor. Yıllardır torba yasalarla hakları ellerinden alınanlar ve alınmaya çalışanlar haklarına sahip çıkıyor, baskıya ve zorbalığa karşı diz çökmeyeceğini gösteriyor." ifadesini kullandı.

BAOB’a bağlı oda başkanlarının da katılımıyla basın açıklaması yapan Ekrem Demiröz, halkın ve özellikle gençlerin itirazlarını yüksek sesle dile getirdiklerini savundu. Demiröz, şunları kaydetti: "Bu ses aklın, vicdanın ve insan olmanın çığlığıdır. Bu sese geç olmadan kulak verilmelidir. Yıllardır torba yasalarla hakları ellerinden alınanlar ve alınmaya çalışanlar haklarına sahip çıkıyor, baskıya ve zorbalığa karşı diz çökmeyeceğini gösteriyor. Eğitim, sağlık, TMMOB yasası, kamu arazileri; at torbaya... Sürgünler, kadrolaşmalar, Patriot füzeleri, füze savunma sistemleri, savaşın eşiğine sürüklenme; at torbaya. Artık torbada bir boşluk dahi kalmamıştır. Halk torbaya sığmadı, torba artık patladı."

Halkın yağmaya ve zorbalığa 'artık yeter' dediğini belirten Bursa Barosu Başkanı Demiröz, emek, demokrasi, cumhuriyet, laiklik değer ve kazanımlarına yönelik çok yönlü ve sistemli saldırılara karşı gösterilen itirazın faşist yöntemlerle bastırılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Demiröz, şöyle devam etti: "Bugün itibariyle yurt çapında iki bine yakın yaralı ve ne yazık ki yaşamını yitiren bir yurttaşımız bulunmaktadır. Bilinmelidir ki insanları kör eden, kalp krizi geçirten, ölümlerine neden olan biber gazının ve benzeri silahların; insanların kemiklerini un ufak eden tazyikli suların yaraladığı yalnızca insan bedeni değildir; ruhsal yaraların izleri beden iyileştikten sonra bazen ölene kadar insanı etkiler. Bu haklı itiraza karşı hükümetin acilen yapması gerekenler açıktır: Polis şiddeti durdurulmalı, polis geri çekilmelidir. Binlerce yurttaşımızın yaralanmasına ve bir gencimizin ölümüne neden olan yöneticilerin tümü görevden alınmalıdır. Gözaltına alınanlar ivedilikle serbest bırakılmalıdır. Gezi Parkı halka açılmalı, AVM ve Topçu Kışlası yapılmasından vazgeçildiği bizzat Başbakan tarafından resmen açıklanmalıdır."
CİHAN

Bursa Barosu'dan hükümete 'Gezi Parkı' eleştirisi

Bursa Barosu'dan hükümete 'Gezi Parkı' eleştirisi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.