1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. BURSA EĞİTİMİ MASAYA YATIRILDI
BURSA EĞİTİMİ MASAYA YATIRILDI

BURSA EĞİTİMİ MASAYA YATIRILDI

Bursa Milli Eğitim İl Danışma Kurulu toplantısı Havva Aslanoba Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde gerçekleştirildi.

A+A-

Bursa Milli Eğitim İl Danışma Kurulu toplantısı Havva Aslanoba Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal’ın başkanlık ettiği kurul toplantısına, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın yanı sıra, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, emniyet, sendikalar ve Uludağ Üniversitesi temsilcileri ile eğitim yöneticileri katıldı. Kurulda üye olarak öğretmen, öğrenci ve veliler de yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açıklama yapan Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, kurulun amacının eğitim ve öğretim hizmetlerinin il düzeyinde sürdürülmesinde karşılaşılan sorunlar hakkında milli eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda çözüm önerileri hazırlamak olduğunu belirtti. İl Danışma Kurullarının eğitimle ilgili konuları görüşerek tavsiye kararları aldığını ifade eden Eyüp Sabri Kartal, bu kararların da milli eğitim müdürlüklerine ilettiğini söyledi.

Son günlerde gerçekleşen olaylara değinen Eyüp Sabri Kartal, “Ülkemiz birçok alanda hızla gelişiyor ve büyük hedeflerine doğru hızla ilerliyor. Vatandaşlarımız demokratik haklarını elbette kullanacaktır. Ancak herkesin daha sağduyulu olması gerekir. Bundan sonraki süreçte toplumsal barış kültürümüzün devam etmesini diliyorum." dedi.

Bursa’nın Türkiye’de dördüncü büyük il olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise nüfusu 2 milyonu aşan Bursa’da yaklaşık 540 bin öğrenci ve 29 bin öğretmen bulunduğunu kaydetti. Toplantıda ortaya atılan her fikrin kendileri için çok önemli olduğunu da belirten Atilla Gülsar, "Böylesine geniş bir nüfusa sahip eğitim camiasında problemler mutlaka olacaktır. Burada önemli olan bunları dert edinmek ve hep birlikte çözümüne katkı koymaktır. Kurulda belirtilen fikirlerden yararlanacağımıza inanıyorum. Bu konuda değerli katılımcılara teşekkür ederim." diye konuştu.

Atilla Gülsar, hedeflerinin okul ve sınıf mevcutlarını azaltmak olduğunu dile getirdi. Açılış konuşmalarının ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Asil, yaptığı sunumla Bursa eğitim durumu ile bir önceki kurulda alınan tavsiye kararları ve bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda, yeni eğitim sistemi ve okul dönüşümleri, okullardaki güvenlik, okul servisleri, Bursa’da özel eğitim, öğretmen yetiştirilmesi, idareci ve öğretmenlerin hizmet içi eğitimleri, atamalar, eğitimde fırsat eşitliği, ÖSS ve SBS sınav sistemi, öğrencilere rehberlik hizmeti, derslik ihtiyacı, okuma yazma kursları, sosyal ve kültürel faaliyetler, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının eğitime katkıları gibi birçok konunun değerlendirilmesi yapıldı.
CİHAN

Bursa eğitimi masaya yatırıldı

Bursa eğitimi masaya yatırıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.